• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zeytinleriniz küflenmesin, uzun süre taze kalsın! İşte 43 yıllık ustanın sırrı: Meğer 1 kaşık eklemek yeterliymiş…

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Zeytinleriniz küflenmesin, uzun süre taze kalsın! İşte 43 yıllık ustanın sırrı: Meğer 1 kaşık eklemek yeterliymiş…

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan zeytin, zamanla küflenip bozulabiliyor. Ancak 43 yıllık tecrübeye sahip bir zeytinci, bu sorunun basit bir yöntemle çözülebileceğini açıkladı. Meğer zeytinin üzerine sadece 1 kaşık eklemek yeterliymiş!

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan zeytin, zamanla küflenip bozulabiliyor. Ancak 43 yıllık tecrübeye sahip bir zeytinci, bu sorunun basit bir yöntemle çözülebileceğini açıkladı. Meğer zeytinin üzerine sadece 1 kaşık eklemek yeterliymiş!

ZEYTİNİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Ege, Akdeniz ve Marmara’nın bereketli topraklarında yetişen zeytin, yalnızca lezzetiyle değil, sağlığa sunduğu faydalarla da öne çıkıyor. Zeytinyağı formunda tüketildiğinde kalp-damar sağlığını koruyor, kötü kolesterolü düşürüp iyi kolesterolü artırıyor. İçerdiği güçlü antioksidanlar sayesinde hücre yenilenmesini destekleyerek yaşlanmayı geciktiriyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Zeytin, beyin sağlığı üzerinde de olumlu etkiler sunuyor. Hafızayı güçlendirmesi ve bilişsel hastalıklara karşı koruma sağlamasıyla biliniyor. Ayrıca lifli yapısı sayesinde sindirimi kolaylaştırarak bağırsak sağlığını destekliyor. Akdeniz diyetinin vazgeçilmezi olan bu mucizevi besin, uzun ve sağlıklı bir yaşamın anahtarı olarak görülüyor.

KAN ŞEKERİNİ DENGELEMEYE YARDIMCI OLUYOR

Zeytin, sadece sağlıklı yağlar ve antioksidanlarla değil, aynı zamanda kan şekerini dengeleme özelliğiyle de öne çıkıyor. Düşük kalorili ve besleyici yapısıyla ani açlık krizlerini önlüyor, kan şekerinin dengeli seyretmesine katkı sağlıyor.

Ancak bunca faydasına rağmen, birçok kişi zeytinin acı tadı ya da zamanla oluşan küflenme nedeniyle tüketmekten kaçınıyor. Neyse ki, uzman zeytincilerin kullandığı saklama yöntemleriyle zeytinin acısı alınabiliyor ve uzun süre tazeliğini koruması sağlanabiliyor.

ZEYTİNİN KÜFLENMESİNİ ÖNLEYEN BASİT YÖNTEM

Peki, yıllardır zeytin üretimi yapan ustalar bu sorunu nasıl çözüyor? İşin sırrı zeytinleri cam kavanoza aldıktan sonra üzerine sadece 1 kaşık zeytinyağı eklemek.

Zeytinlerin üzerine eklenen zeytinyağı, küflenmenin önüne geçerek tazeliğini uzun süre korumasına yardımcı oluyor. Eğer zeytinleriniz çok tuzluysa, önce yıkayıp ardından bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Ayrıca, günlük tüketeceğiniz kadarını geniş bir kâseye aldıktan sonra, kalanları durulayıp yerine koymak da bozulmayı önleyen bir başka yöntem olarak öneriliyor.

ZEYTİNİ EN DOĞRU ŞEKİLDE SAKLAMANIN 3 PÜF NOKTASI

1- Tuzlu Salamura İçinde Saklama: Zeytinleri tuzlu su çözeltisinde muhafaza etmek, hem lezzetini hem de dayanıklılığını artırır.

2- Zeytinyağı İçinde Saklama: Özellikle az tuzlu ya da tuzsuz zeytinleri korumanın en iyi yollarından biri, tamamen zeytinyağı içinde saklamaktır. Hava ile temas etmeyen zeytinler uzun süre tazeliğini korur.

3- Serin ve Karanlık Ortamda Saklama: Zeytinleri doğrudan güneş ışığına maruz bırakmamak çok önemli! İdeal saklama sıcaklığı 10-15°C arasında olmalı, nemden uzak tutulmalıdır. Aşırı sıcak veya ışığa maruz kalan zeytinler hızla bozulabilir.

Eğer zeytinlerinizin daha uzun süre taze kalmasını ve küflenmemesini istiyorsanız, bu basit ama etkili yöntemleri deneyerek kahvaltılarınızda her zaman taptaze zeytin tüketebilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ankaralı

 Haberin başında bir kaşık eklemek yeterli diyorsun. Haberin sonuna kadar ne ekleneceğini yazmıyorsun, son sayfada yazıyorsun. Biz Maymun muyuz ki bizi oynatıyorsun.İlk başta yaz, isteyen haberin hepsini okur, isteyen okumaz.

erkan

Ankarali bu gastecilerin pisligi ufacik sinegi exderha yapmak.Ben artik okumuyorum böyle haberleri.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23