• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zehirlenerek öldürüldüğü iddia edilen çoban köpeğinin sahini serbest bırakıldı

Yeniakit Publisher
2019-12-30 11:33:00 - 2019-12-30 11:36:54

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Zehirlenerek öldürüldüğü iddia edilen çoban köpeğinin sahini serbest bırakıldı

Hatay'da zehirli iğne ile öldürüldüğü iddia edilen çoban köpeğin gözaltına alınan sahibi Abidin Bövelek, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Bövelek hakkında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin 'Üzülerek izledim' dediği görüntülerdeki köpekten alınan numune sonuçlarına göre işlem yapılacak.

Hatay'ın Hassa ilçesine bağlı Aşağıkarafakılı Mahallesi'nde 2 hafta önce zehirlenerek telef olduğu belirtilen çoban köpeğinin görüntüleri, sosyal medyada paylaşıldı. Köpeğin düştüğü çukurda sırt üstü yatıp can çekiştiği görüntüler, sosyal medyada tepki çekti. Bunun üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri harekete geçti. Ekipler, köpeğin öldüğü alanda inceleme yapıp, sahibi ve mahalleli ile görüşerek olayla ilgili bilgi aldı.

Bakan Pakdemirli: Üzülerek izledim

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 'Sosyal medyada bir köpeğin zehirlenerek gömüldüğü iddialarına ilişkin görüntüleri üzülerek izledim' dedi.

Bakan Pakdemirli'nin talimatı üzerine İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü veterinerleri, toksikolojik ve patolojik araştırmalar için köpekten numune aldı. Veriler, Adana Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi.

'İğne yaparken düştü'

Köpeğin sahibi Abidin Bövelek, hayvan otlatırken köpeğin yediği bir şeyden zehirlendiğini öne sürerek korucuyu iğne yaparken de çukura düştüğünü iddia etti.

İğneyi yaptıktan 10 dakika sonra köpeğinin öldüğünü söyleyen Bövelek, kendisine yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Hayvansever olduğunu belirten Bövelek, "Bir çobanın köpeği, canıyla beraberdir. Bir çoban kalkıp da bile bile kendi köpeğini nasıl zehirler? Mantığa sığacak bir şey mi?" dedi.

Serbest kaldı

Abidin Bövelek, jandarma ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Baba Mustafa Bövelek, oğlunun hayvansever olduğunu, köpeği kendilerinin zehirlemediği, hayvanı kurtarmak için evdeki koruyucu iğneyi oğluna götürdüğünü söyledi. İfadesi alınan Abidin Bövelek, serbest bırakıldı. Bövelek hakkında, laboratuvardan gelecek sonuçlara göre işlem yapılacağı belirtildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

memleketim

nasıl koruyucu iğne çukur kazmışlar iğneyi yapınca köpek ani bir şekilde ölüyor çukurda hazır atıyorlar savcılarda yedimi yani yalanı koruyucu iğnede neymiş her köpek sahibinde varmı nasıl bir yalan buya

celil yağmuroğlu

Neden yapıyorlar aslında bunu analiz etmek gerek 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23