• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zaharova'dan Macron'un NATO ile ilgili sözlerine alaycı yorum

Yeniakit Publisher
2019-11-08 11:07:00 - 2019-11-08 11:07:52
Zaharova'dan Macron'un NATO ile ilgili sözlerine alaycı yorum

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşmiştir" sözüne Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’dan alaylı bir cevap geldi.

Tüm dünyada NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) ile ilgili tartışmalar devam ederken son olarak Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, NATO ile ilgili sorgulayıcı ifadeler kullandı. Macron, Ekonomist Dergisi’nde yayınlanan röportajında, "NATO, baş düşman olarak görülen Varşova Paktı'na bir yanıt olarak tasarlandı. 90'lı yıllarda, baş düşmanın yok olması sonrası bu jeopolitik projeye yeni bir anlam kazandıramadık. Rusya'nın baş düşman olmaya devam ettiğini düşünmek ise anlamsız" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un röportajda en dikkat çeken sözleri ise "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşmiştir" ifadesi oldu.

Sosyal medyadan kahkaha ikonları atarak mesaj yayımladı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un bu ifadeleri tüm dünya gündemine bomba gibi düşerken bu açıklamaya en dikkat çeken tepkiyi yine Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova verdi. Hemen hemen her fırsatta ABD ve NATO’yu hedef alan Zaharova bu kez NATO’yu Macron’un sözleriyle vurarak alaycı ifadeler kullandı. Sosyal medya hesabından Macron’un sözlerine karşılık bir mesaj paylaşan Zaharova, "NATO'nun şu anki durumunun doğru bir açıklaması. Doğru sözler ve konunun aslını anlamışlar" dedi.

Zaharova bu mesajında ise sosyal medya dilinde alaycı bir ifade olan kahkaha ifadesi ikonlarını kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23