• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yunanistan’dan alçaklık! Türk yelkenlisini hedef aldılar

Yeniakit Publisher
2021-10-01 10:00:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Yunanistan’dan alçaklık! Türk yelkenlisini hedef aldılar

Doğu Akdeniz’de provokasyonlarına devam eden ve Ege Denizi’nde sık sık Türk balıkçı teknelerini taciz eden Yunan askeri güçleri bu kez bir Türk yelkenlisini durdurarak aradı.

AB’nin üye ülkelerin sınırlarını korumak için oluşturduğu FRONTEX gücüne ait Portekiz bayraklı tekneyle, M/Y Dardanelles’i durduran Yunan deniz komandoları elleri sürekli silahlarında, teknenin kapalı bölümlerini aradı. Assos açıklarında durdurdukları tekneye çıkan 2 Yunan deniz komandosu, insan kaçırdıklarından şüphelendiklerini belirterek arama yapacaklarını belirtti.

Zorla aradılar

Teknenin kaptanı Emre Aksoy ise herhangi bir ihbar olmadan yapılan aramanın uluslararası kurallara aykırı olduğunu söyleyerek, Türk bayraklı teknede arama yapılması için Türk yetkililerinden izin alınmasını talep etti. Yunan subay ise, direnişle karşılaşırlarsa sert karşılık verecekleri tehdidinde bulunarak, yeklenlinin kapalı bölümlerini aradı. Tekne kaptanı Emre Aksoy gergin dakikaların ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nı arayarak yaşananları anlattı.

‘Elleri sürekli silahtaydı’

Milliyet’e konuşan Aksoy, “Yunan askerlerinin ellerinin sürekli silahlarının üzerinde olması, bizi Midilli’ye çekme tehditleri ve izinsiz kamaralara bakması tacizin boyutunu gözler önüne seriyor. Bu taciz hepimizi üzdü” dedi.   Görüntüleri çeken Uğur Turhan ise “FRONTEX teknesinin bu şekilde davranmaması gerekirdi” dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

100DEFA LAİDEMOKRASİ DİYEN SAMAN KAFALILAR TÜRKİYEDE DURDURDĞUNUZ HERGELİŞME HER FİTNE BARILILARIN KUCAĞINA OTURTACAKSINIZ GELECEK NESİLERİ ONLARDA BULARA YAPTIKLARINI TORUNLARINIZA YAPACAK ACI ÇEKELER DE BİROLMAYAN DEDELERİNE BEDUA EDCEK OHHHHHHHHEDİY

CHP OYVERİN YUNANLAN DOSTOLUP DURDURURLAR

Mehmedi

.... ÇOK MU ÜZÜLDÜN KAPTAN YUNANLI ARKADAŞLARINDAN BUNU BEKLEMİYORMUYDUN..?  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23