• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yunanistan Filistin’i tanıdı

Yeniakit Publisher
2015-12-23 06:04:00 -
Yunanistan Filistin’i tanıdı

Yunanistan Parlamentosu, Filistin’i devlet olarak tanıma kararı aldı. Avrupa Birliği (AB) içinde birçok ulusal parlamento son dönemde Filistin’in tanınması yönünde tavsiye kararları almıştı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Atina’ya ziyareti nedeniyle Yunan parlamentosundan jest geldi. Yunanistan Parlamentosu, Filistin’i devlet olarak tanıma kararı aldı. Parlamentoda dünkü özel gündemli toplantıda, Yunanistan Meclis Başkanı Nikos Vuçis’in Filistin’in devlet olarak tanınması yönünde sunduğu tavsiye kararı genel kurulda oy birliği ile kabul edildi.

Parlamentonun bu kararı, Yunanistan’ın, Filistin’i resmen tanıması yönünde hükümete tavsiye niteliği taşıyor. Oylamayı, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile birlikte Parlamentoya gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da izledi. Abbas, ‘Filistin Devleti’ ifadesini taşıyan yeni pasaportların 2016’da kullanılmaya başlanacağını söyledi.

8 AB ÜLKESİ FİLİSTİN'İ TANIDI

Avrupa Birliği (AB) içinde birçok ulusal parlamento son dönemde Filistin’in tanınması yönünde tavsiye kararları almıştı. AB’de 8 ülke Filistin’i tanırken, bunu birlik üyeliğinden sonra yapan tek ülke İsveç oldu. Diğer ülkeler Sovyetler Birliği döneminde Filistin’i tanımıştı.

 
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23