• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Türkiye’yi tehdit etti

Yeniakit Publisher
2020-06-12 00:54:00 - 2020-06-12 05:30:20
Yunanistan Başbakanı Miçotakis Türkiye’yi tehdit etti

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Türkiye egemenlik haklarımızı ihlale teşebbüs ederse sadece Yunanistan'dan değil eminim ki Avrupa'dan da karşılık görecektir. Bu izlememizi istediğim yol değil ancak herkesin bilmesi lazım ki böyle bir şey olursa bunun ciddi sonuçları olacaktır." dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Yunanistan, deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusunda Türkiye ile diyaloğa her zaman açık." dedi.

Miçotakis Atina'da düzenlenen "Delfon 20 Ekonomik Forum"da yaptığı konuşmada, Türk-Yunan ilişkilerine değinerek Türkiye ile ilişkilerin "zor" olduğunu ancak iki ülkenin aralarındaki farklılıkları çözmek için konuşabileceklerini belirtti. Farklılıklara diyalog aracılığı ile çözüm bulunamaması halinde iki ülkenin anlaşarak Uluslararası Mahkemeye gidebileceklerini söyleyen Miçotakis, şöyle devam etti:

"Yunanistan, deniz yetki alanlarının belirlenmesi konusunda Türkiye ile diyaloğa her zaman açık. Dürüstçe konuşabiliriz, sonuçta eğer anlaşamadığımız konusunda mutabık kalırsak bu sorunu ne şekilde çözeceğimiz noktasında karşılıklı anlaşma yoluyla meseleyi Uluslararası Mahkemeye, Lahey'e götürmenin yolları her zaman vardır ancak uluslararası hukuka tamamen saygılı olarak. Gambot diplomasisi zamanı değil, bu gibi anlayışlar başka yüzyıllara ait."

Türkiye'nin, deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusunda Libya ile imzaladığı anlaşmalara değinen Miçotakis, bu anlaşmaların geçersiz olduğunu, Yunanistan'ın önceki gün İtalya ile imzaladığı anlaşmanın ise geçerli olduğuna savundu. Miçotakis, şunları kaydetti:

"Türkiye egemenlik haklarımızı ihlale teşebbüs ederse sadece Yunanistan'dan değil eminim ki Avrupa'dan da karşılık görecektir. Bu izlememizi istediğim yol değil ancak herkesin bilmesi lazım ki böyle bir şey olursa bunun ciddi sonuçları olacaktır."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Trump: Kenti ele geçirdiler" target="_blank">
Trump: Kenti ele geçirdiler
Trump: Kenti ele geçirdiler

Dünya

Trump: Kenti ele geçirdiler

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Pilavdan dönenin

Hadi bakalım neymiş o ciddi sonuçlar. Pilavdan dönenin kasığı kırılsın derler. Sonra ufak haylaz çocuklar gibi ağlamaklı AB'deki ağababalarının arkasına yine sığınırsın, Türkiye'ye tek başına güç yetiremeyeceğini görüp şimdiden bunun yolunu yapıyorsun.

Abime söylerim ha

Yunan özetle "abime söylerim, seni döver" diyor. Hadi bakalım, el mi yaman bey mi yaman.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23