• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yumurtanın bu faydalarını ilk kez duyacaksınız...

Yeniakit Publisher
2019-04-13 18:27:00 -
Yumurtanın bu faydalarını ilk kez duyacaksınız...

Diyetisyen Sibel Mumcu yumurtanın hiç bilmediğiniz faydalarını açıkladı. Yumurtanın faydaları nelerdir? Sağlıklı beslenmemizin vazgeçilmezi yumurta ile ilgili bilinmeyenler...

Diyetisyen Sibel Mumcu yumurtanın hiç bilmediğiniz faydalarını açıkladı. Yumurtanın faydaları nelerdir? Sağlıklı beslenmemizin vazgeçilmezi yumurta ile ilgili bilinmeyenler...

Kolin ve B2 vitamini bol

Yüksek besleyici değerine sahip olan yumurta, kolay ulaşılabilen, ekonomik, kolay hazırlanan ve lezzetli bir besindir.

Yumurtanın anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan hemen hemen tüm besin öğelerini içerdiğini belirten Diyetisyen Sibel Mumcu, “Yumurtanın içinde bulunan kolin, beyin fonksiyonlarının yerine getirilmesinde önemli rol alırken, B2 vitamini deri ve göz sağlığı için oldukça faydalı. Yumurta ayrıca yaraların iyileşmesinde de oldukça önemli” açıklamasında bulundu.

Gelişme çağındaki çocukların beslenmesinde yumurtanın önemi

Mumcu, “Bir yumurtada yaklaşık 6 gram protein, 6 gram yağ ve az miktarda karbonhidrat bulunur. İçerdiği demir, A vitamini ve bazı B vitaminleri ile besleyici bir gıdadır. Yumurta her yaş grubunda özellikle büyüme ve gelişme çağındaki çocukların beslenmesinde yer almalı” dedi.

Kolestrol etkisi düşüktür

Tüm hayvansal besinler gibi yumurtanın da yağ ve kolesterol içerdiğini belirten Sibel Mumcu, “Yumurta sarısında yoğunlaşan bu yağların yüzde 33’ü doymuş, yüzde 16’sı çoklu doymamış ve kalanı tekli doymamış yağ asitlerinden oluşur.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kolesterol içermesine rağmen doymamış yağ asitleri yüksek ve lesitin içerdiği için yumurta sarısının kolesterol yükseltici etkisi yağlı et ve süt ürünlerine nazaran düşüktür” diye konuştu.

Farklı öğünlerde de tüketilebilir

Sibel Mumcu, yumurta kullanılarak yapılan çoğu yiyeceğin kısa sürede hazırlanabileceğini ve zahmetsiz olduğunu belirterek “Yumurta; kahvaltıda haşlanmış, rafadan, omlet gibi tariflerle; akşam yemeklerinde ise soslarda, köftelerde ve bazı çorbalarda kullanılarak tüketilebilir.

Sıklıkla tüketin

Sıklıkla tüketilmesi önerilen yumurtada bolca bulunan folat ve B12 vitaminleri; kan yapımında, bilişsel fonksiyonlarda etkili oluyor. Eksikliğinde ise kalp-damar hastalıkları riskini artırıyor” bilgilerini paylaştı.

Bağışıklık sistemi ve yara iyileşmeleri için faydalı

Yumurtada bulunan çinkonun çocuklar üzerine etkisinden bahseden Diyetisyen Sibel Mumcu, “Özellikle büyüme-gelişme, bağışıklık sitemi ve yara iyileşmelerinde yumurta oldukça önemli” uyarısında bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23