• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yine Cumhuriyet, yine rezalet! Başörtüsüne FETÖ fetvasıyla saldırdılar

Yeniakit Publisher
2019-07-12 11:53:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Yine Cumhuriyet, yine rezalet! Başörtüsüne FETÖ fetvasıyla saldırdılar

CHP'nin İstanbul'da kazanmasının ardından Müslümanlara yönelik yalan ve iftira haberlerinde artış gözlenen Cumhuriyet gazetesi, yıllardır düşman olduğu başörtüsüne FETÖ'nün "füruat" fetvasıyla saldırdı. Cumhuriyet yazarı Mine Söğüt, köşe yazısında başörtüsü hakkında “gelenek” ifadesini kullandı.

 Oğuzhan Çağlar  yeniakit.com.tr 

Başörtüsü düşmanı CHP zihniyetinin temsilcisi Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Söğüt, bugünkü yazısında İslam’ın temel unsurlarından biri olan örtünme meselesinde haddini aşarak fetva vermeye kalktı. Söğüt, “Herkes bilir ki, başörtüsü İslam’da ilahi bir emir değildir. Sonradan belirmiş uyulsa da olur, uyulmasa da olur bir gelenektir.” diyerek, başörtüsüne "füruat" diyen FETÖ'nün tezlerini savundu.

FETÖ’yle aynı ifadeleri kullanıyor

CHP'nin yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara'yı kazanması, din düşmanı 28 Şubat zihniyetini yeniden hortlattı. Başörtüsüne olan nefretlerini her gün başka bir platformdan dile getirmeye başlayan din düşmanı güruh, şimdi de FETÖ fetvalarıyla ahkam kesmeye başladı. Cumhuriyet yazarı Mine Söğüt, başörtüsü konu aldığı yazısında, “Başörtüsü İslam’da ilahi bir emir değildir. Sonradan belirmiş uyulsa da olur, uyulmasa da olur bir gelenektir.” ifadeleriyle din alimliğine soyundu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hamza

Dogru demis. Daha dune kadar bu kadar turban varmiydi.simdi moda oldu bakin cogunluk turbana turban bile degil Ustu sishane alti memishane. Siz hic sosyal medya,yi izlemiyormusunuz Parkta orda burda opusen bir suru turban var. En popileri tayyib,in bacisi hani su kabatas turbani yalanci iftiraci serefsiz namussuz.bir oy icin turban,ini satti.

ahmet

bunlar belli olmaz i.nelere de Lut Ayetini hatirlatir belki hidayete erip... tamam tamam sakaydi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23