• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yerli otomobilde öteleme olacak mı? Bakan Varank açıkladı

Yeniakit Publisher
2020-05-02 10:51:00 - 2020-05-02 11:24:25
Yerli otomobilde öteleme olacak mı? Bakan Varank açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil çalışmalarına ilişkin "Birkaç haftalık oynamalar elbette olacak ama ana planda şu anda bir öteleme yok. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'ndaki arkadaşlarımız çalışmalarına son sürat devam ediyorlar." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, katıldığı programda koronavirüs salgını sonrası yerli otomobil çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yerli otomobil çalışmaları son sürat devam ediyor

Yerli otomobil çalışmalarına da değinen Varank, Kovid-19 salgını sebebiyle bu konuda haftalarla ifade edilebilecek ufak tefek oynamalar olacağını söyledi. Varank, "Birkaç haftalık oynamalar elbette olacak ama ana planda şu anda bir öteleme yok. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'ndaki (TOGG) arkadaşlarımız çalışmalarına son sürat devam ediyorlar." dedi.

TOGG'un araç fikri mülkiyet hakları, tasarımı ve tesciliyle yüzde 100 Türkiye'ye ait olduğunun altını çizen Varank, "Arkadaşlarımız bunu dizayn ederken yurt dışındaki firmalarla, en iyileriyle çalıştılar ama bu, aracın yerliliğine halel getirmiyor." diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Anadolu Grubu

Bolca ... için, erteleme olmaz.

Avrupa battı

Avrupa battı, batıyor. Bizideki yerli ve milliler Mercedesi, AUDIyi, BMWyi tercih ediyorlar. Onlar almaz. Kim alacak? En iyisi kargo uçağı ile ABD'ye, İngiltere'ye, İtalya'ya, İsveç'e hibe olarak yerli oto gönderilsin. Almanya'ya yok. Onlar daha batmadı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23