• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeni nesil teşvik uygulaması dün başladı!

Yeniakit Publisher
2018-06-22 07:57:00 -
Yeni nesil teşvik uygulaması dün başladı!

Milyonlarca çalışanı kapsayan yeni nesil teşvik uygulamaları dün başladı.

Çalışma hayatında milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir dizi düzenleme dün itibarıyla yürürlüğe girdi. İmalat ve bilişimin stratejik sektör olarak belirlendiği yeni nesil teşvik uygulamaları başladı. Bakanlar Kurulu kararıyla sözleşmeli personele verilecek doğum izinleri memurlarla aynı düzeye getirilirken, mevcut durumda ilk altı aylık sürede 1.5 saat olarak uygulanan süt izni 3 saate çıkarıldı. Hamile, engelli personele kendi onayları olmadıkça gece nöbeti yazılamayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, yeni nesil teşvikler ve sözleşmeli personele izin kolaylığına ilişkin uygulamanın ayrıntılarına ilişkin bilgi verdi.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE MÜJDE

Sözleşmeli personele ödenecek ücretin tespitinde sadece kurumunda aynı pozisyonda geçen hizmet sürelerinin esas alınması yerine bütün kamu kurumlarında aynı kadro veya pozisyon unvanlarında geçen hizmet sürelerinin dikkate alınması sağlandı. Sözleşmeli personele eşinin doğumu sebebiyle verilen 2 günlük izin süresi 10 güne, evlenme ve yakınlarının ölümü halinde verilen 3 günlük izin süresi 7 güne çıkarıldı. Sözleşmeli personelin evlat edinmesi durumunda 8 hafta izin kullanmasına olanak sağlanırken, bakmakla yükümlü olduğu yakınlarına refakat ihtiyacının ortaya çıkması halinde 3 aya kadar ücretli izin verilebilecek. Hamile ve engelli sözleşmeli personele gece nöbeti ve vardiyası görevi verilebilmesi ilgilinin isteğine bağlı hale getirildi.

GERÇEK ÜCRET ÜZERİNDEN DESTEK
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İmalat ve bilişim sektöründe çalışanın aldığı 5 bin 412 lira brüt ücrete kadar azami 2 bin151 lira prim ve vergi desteği verilecek.

BİLİŞİM SEKTÖRÜ İŞYERLERİ

İlave istihdam desteğinden bilgisayar oyunlarının yayımlanması, telekomünikasyon faaliyetleri, web portallarına ilişkin işyerleri yararlanacak. Bilişim ve imalat dışındaki diğer sektörlerde ise asgari ücret üzerinden 883 lira vergi ve prim desteği sağlanacak.

BİR SENDEN BİR BENDEN

İmalat sektöründe faaliyet gösteren küçük işletmelere yönelik hayata geçirilecek "Bir Senden Bir Benden Teşvik"i uygulamasıyla ilave istihdam sağlamaları şartıyla prim, vergi ve ücret desteği verilecek. İmalat sektöründe 1-3 işçi çalıştıran işverenlerin, 2018 yılında ilave olarak işe aldıkları işçilerin iki ayda bir ücret, prim ve vergileri devlet tarafından karşılanacak.

SABAH

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23