Diyarbakır'da geçen yıl 6-7 Ekim'de çıkan olaylarda Yasin Börü ve üç arkadaşının öldürülmesine ilişkin davaya Ankara'da başlanacak.
Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi güvenlik gerekçesiyle davanın başka bir ile nakledilmesini istemiş, yargılama Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilmişti. Davanın ilk duruşmasına, yaklaşık 100 avukat ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de gözlemci olarak katılması bekleniyor.
İddianamede, Börü ve üç arkadaşının öldürülmesi, bir kişinin de yaralanmasına ilişkin, 26'sı tutuklu 34 sanık için "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan dörder ve "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozdukları" iddiasıyla birer olmak üzere, beşer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor.