• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yargıtay’dan iş kazalarıyla ilgili emsal karar! Patron asli kusurlu bulundu

Yeniakit Publisher
2022-08-10 11:14:00 -
Yargıtay’dan iş kazalarıyla ilgili emsal karar! Patron asli kusurlu bulundu

İş kazalarına ilişkin emsal nitelikte bir karara imza atan Yargıtay, inşaatta hayatını kaybeden işçinin ölümünden, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini almayan patronun asli kusurlu olduğuna hükmetti.

Bir inşaatta meydana gelen ölümlü kaza sonrası Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan müteahhit olan sanık, hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık avukatı kararı temyiz edince devreye Yargıtay 12. Ceza Dairesi girdi.

Emsal nitelikteki kararda; "Kazı yapılan ve pis su birikintisinin oluştuğu alanda uyarıcı levha, şerit ve güvenlik önlemlerinin bulunmadığının tespit edildiği anlaşılmaktadır.

Anılan şirketin sahibi olup yetkili kişi konumunda bulunan sanığın olayın meydana geldiği inşaat alanında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili denetim ve tedbirlerin alınmasının sağlanması için alanında uzman iş sağlığı ve güvenliği uzmanı atamadığı ortadadır.

Yine anılan şirkette şantiye şefi olan ve fiilen şantiyede görev yapan inşaat mühendisi sanığın, inşaat alanında alması gerekli tedbir ve önlemleri almayarak bir kişinin ölümüne asli kusurlu hareketleri ile neden oldukları olayda verilen mahkumiyet kararları yerindedir. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararının onanmasına oy birliği ile hükmedilmiştir" ifadeleri yer aldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Uğur

Kadınlar da inşaat ameleliğine başlarsa anca o zaman inşaatlarda iş güvenliğine adam akıllı dikkat edilir. Bazı insanlar erkeğin canını patlıcan sayıyor.

Said

Vah memleketim vah iş güvenliğinin ne olduğunu anlamaktan aciziz. Devlet memurları bile bilmiyor. Mesela polisler yol emniyetini almadan piyonları şerit arasina koyarak yol kontrolu yapiyor ve hayatlarını tehlikeye atiyorlar. Yahu otobanda 50-100 metrede durulabilirmi? Is güvenliğini sağlamak tamamen patronun sorumluluğundadır. Gerekli kurslari verip emniyet tedbirlerini alip sonra iş yapılır. Yol jazilir toprak yığınına reflektor konulur. Peki durma mesafesi düşünülürmü? Sonra ah çok hızlıydı ka, a oldu. Hayir katliam yapıldı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23