• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yanmış tepsi nasıl temizlenmelidir?

Yeniakit Publisher
2018-06-20 19:56:00 -
Yanmış tepsi nasıl temizlenmelidir?

Birçoğumuz tepsi, tencere ve tava yanıklarına alışkınızdır. Bazen ufak dalgınlıklar ve unutkanlıklar fırındaki ya da ocaktaki yemeğin yanmasına sebep olabiliyor.

Tepsideki yanık izlerini çıkartmak uğraştırıcı ve zahmetli gözükse de, evde olan doğal malzemelerle kolayca temizlenebilirler. Aynı zamanda, marketlerde çeşitli sökücüler bulmakta mümkündür. Fakat bu ürünler içerdikleri kimyasallar nedeniyle sıklıkla tercih edilmemelidir.

TEMİZLEME YÖNTEMLERİ:

1. YÖNTEM:

Yemek yanıkları olan tepsi karbonatlı su ile 1 ya da 1.5 saat kadar bekletilir. Ardından tepsideki su dökülerek lekeli kalan bölgelere karbonat serpilir. Sünger ya da tel yardımı ile ovarak çıkartılır. Bu yöntem ağır yanıklarda etkili olmayabilir.

2. YÖNTEM:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yanmış tepsinin içi su ile doldurulur. İçine bir miktar bulaşık deterjanı eklenir. Sulu tepsi en düşük ayardaki fırına konularak 1 saat ısıtılır. Çıkardıktan sonra sünger ya da tel yardımıyla kolayca ovularak kalıntılar temizlenebilir. Zamandan kazanmak isteyenler bu yöntemi tercih edebilirler.

3. YÖNTEM:

Tepsinin içi kaynar su ile doldurulur. İçine bir miktar bulaşık deterjanı eklenir. Sabaha kadar bekletilir. Bekleyen tepsideki kalıntılar yumuşayarak kolayca çıkacaktır.

4. YÖNTEM

Yanmış tepsinin üzerine sıcak haldeyken tuz dökülür. Gazete kağıdı yardımı ile hafifçe ovularak yanık lekeleri yokedilebilir.

Tepsi yanıklarını önlemek için, alüminyum folyo ya da yağlı kağıtlar tercih edilebilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23