• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Verilen destek unutulmadı! Türkiye'ye övgü dolu sözler

Yeniakit Publisher
2021-04-19 21:22:00 -
Verilen destek unutulmadı! Türkiye'ye övgü dolu sözler

Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı verdiği 44 günlük mücadelede Türkiye'nin verdiği destekten dolayı Azerbaycan Milletvekilleri, Türkiye'yi övdü.

Ermenistan'ın, Azerbaycan ve Türkiye'ye yönelik kara propaganda kampanyasının önlenmesinde Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın önemli rol oynayarak yalan ve iftira yayımlayan Ermeni medyasını durdurmayı başardığını vurguladı.

Babaoğlu: Savaş sırasında medya alanında en büyük destek Türkiye'den geldi

İktidardaki Yeni Azerbaycan Partisi (YAP) Milletvekili, Prof. Dr. Hikmet Babaoğlu, "Kardeş Türkiye ile Azerbaycan arasında Ortak Medya Platformu kurulması, medya tarihimizde devrim niteliğinde bir olaydır. Bu olay, öncelikle iki kardeş halkın ulusal çıkarlarının küresel medya alanında stratejik açıdan korunmasına hizmet edecek. Medya, yumuşak bir güç aracıdır. Aynı zamanda enformasyon toplumunun en evrensel ve etkili araçlarından biridir. Onu her alana uygulayarak maksimum verim elde etmek mümkündür. Çünkü küresel enformasyon alanında ulusal çıkarların korunması söz konusu ve bu alanda en stratejik konular enformasyon yoluyla çözülüyor. Bu nedenle, diğer tüm alanlarda olduğu gibi, iki kardeş ülkenin medya alanında da stratejik işbirliği ulusal ve küresel bir çağrıdır. Bu alanda artık oldukça önemli adımlar atıldı" dedi.

İletişim başkanlığına övgü

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Sayın Fahrettin Altun ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Hikmet Hacıyev'in kısa sürede yaptıkları büyük işler, bu önemli görevde somut sonuçlar ortaya çıkardı" diyen Babaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Azerbaycan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti Arasında Medya Alanında Stratejik İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı Milli Meclis tarafından onaylandı. Hemen ardından Türk Konseyi'nin diğer üye devletlerinin de katılımıyla böyle bir ortak kurum kurulması hedeflendi. Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Macaristan'dan medyadan sorumlu yetkililerin katılımıyla 9-10 Nisan tarihlerinde Bakü'de bir toplantı yapıldı. Bu verimli ve girişimci faaliyette Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev'in rolü büyük."

"En yeni siyasi tarihin çok önemli bir sayfasını oluşturduk"

Babaoğlu, en yeni siyasi tarihin çok önemli bir sayfasını oluşturduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"44 günlük savaşta kardeş Türkiye'nin tam desteğiyle topraklarımızı işgalden kurtardık. Bu desteğin en stratejik yönlerinden birini enformasyon savaşı alanındaki destek oluşturuyordu. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Vatan Muharebesi sırasında Azerbaycan gerçeklerinin dünyaya aktarılması konusunda yabancı medyanın dikkatini ülkemize çekerek sesimizin dünya kamuoyuna ulaştırılmasında önemli bir rol oynadı. Tüm bunların yanı sıra Ortak Medya Platformu, sadece küresel medya alanında ortak faaliyetler değil, aynı zamanda ulusal medya alanımızın karşılıklı entegrasyonu açısından çok önemli bir kurum haline gelecek. Aslında ulusal medya kaynaklarımız, küresel enformasyon alanında verimli faaliyetimizi belirleyen bir altyapı rolü oynayacak. Bu nedenle bu yönde kardeş Türkiye Cumhuriyeti'nin Bakü Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hüseyin Altınalan'ın iki ülkenin medya kaynakları arasındaki ilişkilerin koordineli bir şekilde kurulmasına sağladığı katkıyı da enformasyon alanında özellikle vurgulamak gerekir" ifadelerini kullandı.

Mikayilova: Türkiye'nin desteği eşsizdi

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Sevil Mikayilova, Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin en yüksek tarihi zirvesine ulaştığını ve bunun her seviyeye yansıdığını belirtti. Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Medya ve Enformasyondan Sorumlu Bakanlar ve Başkanlar Toplantısının Bakü'de düzenlenmesini takdir ettiğini dile getiren Mikayilova, "44 günlük Vatan Muharebesi döneminde yürüttüğümüz enformasyon savaşında Türkiye'nin desteği eşsizdi ve bu yolla Ermenistan'ı mağlub ettik" dedi.

Ermenistan'ın, Azerbaycan ve Türkiye'ye yönelik kara propaganda kampanyasının önlenmesinde Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın önemli rol oynayarak yalan ve iftira yayımlayan Ermeni medyasını durdurmayı başardığını vurgulayan Mikayılova, "Enformasyon savaşında Kardeş Türkiye'nin pratik desteği, özel bir önem taşıdı ve dünya toplumunda objektif bir kanaat oluşmasını sağladı. Vatan Muharebesinde yaptığımız enformasyon savaşında Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın aktif ve etkin çalışmalarına tanık olduk. Türkiye'nin önde gelen tüm medya kanalları bu çalışmada aktif oldu. Burada Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hüseyin Altınalan'ın da Azerbaycan'ın haklı mücadelesinin dünyaya ulaştırılmasındaki başarılı çalışmalarını özel olarak vurgulamak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Hasanova: Kardeş Türkiye gece gündüz demeden yanımızda oldu

Siyaset bilimci Şebnem Hasanova ise, Türkiye’nin enformasyon alanında Azerbaycan’a verdiği destekten bahsederek, şunları kaydetti:

"Ermenistan ve destekçileri, yıllardır birçok ülkede bulunan ve dünyanın siyasi manzarasıyla ilgili fikir oluşturan etkin medya kuruluşlarına zehir gibi yayılmayı başararak, Azerbaycan ve Türkiye aleyhinde asılsız haberler yapıyor, iki devlet ve bir millete karşı karalama kampanyası yürütüyorlardı. Bu bilinçli faaliyet bazen o kadar sert bir hal alıyordu ki bazen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de doğrudan hedef haline geliyorlardı. Çünkü Erdoğan iktidara geldikten sonra, Batı’nın itaatkâr müttefiki olarak hareket etmeyi tartışmasız bir şekilde reddederek, Türkiye’nin dış politikasını bağımsız bir şekilde oluşturuyor. Aynı eğilim Aliyev’in yürüttüğü dış politikada da öncelikli bir konu."

Ermenilerin daha önceki yıllarda para ve cazip vaatlerle ele geçirdikleri medya organlarında aynı sinsi politikayı yürütmelerine rağmen, 44 günlük Vatan Muharebesi’nde Azerbaycan’ın enformasyon savaşında da galip geldiğini kaydeden Hasanova, "Savaş meydanında artan mücadele enformasyon alanında da aynı eğilimle devam ederken, yine kardeş Türkiye gece gündüz demeden yanımızda oldu. Bu konuda Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Sayın Fahrettin Altun‘un faaliyeti inkâr edilemez. Kendisinin öncülüğüyle kardeş ülkenin önde gelen ve etkin televizyon kanalları, Vatan Muharebesi ile ilgili gerçekleri, Ermeni vahşetini dünyaya göstererek Ermenilerin yalan haber yapan enformasyon ağını yerle bir ediyordu. Türk televizyon kanalları, Vatan Muharebesi sırasında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in röportajlarına geniş bir şekilde yer veriyor, Berde ve Gence’deki terör saldırılarını gece yarısı olay yerinden Türkçe ve İngilizce olarak canlı yayınlıyor, hak sesimizi dünyaya ulaştırıyor ve Azerbaycan insanının haklı olduğu halde nasıl riyakârca katledildiğini gösteriyordu. Uluslararası arenada dezenformasyon, iftira ve karalamaya karşı birlikte hareket edilmesi çok önemli" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Şahin

Biraz uyanik olun eşeğin aklina karpuz kabuğu getirmeyin herseyi haber yapmayin Biraz da bu isleri gizli sakli yapmayi ogrenelim

İsmail

Madem o kadar memnunsunuz . Neden hala dogal gazi petrolu yari fiyatina vermiyonuz... Lafla olmuyo oyle.. Herkez biliyo ...Sihalari kimlerin kullandigini..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23