• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vergi muafiyeti kimlere var? Vergiden muaf olan meslekler 2021

Yeniakit Publisher
2021-09-18 11:15:00 -
Vergi muafiyeti kimlere var? Vergiden muaf olan meslekler 2021

Vergi muafiyetinden hangi esnaf yararlanacak? Esnafın merakla beklediği vergi muafiyetine ilişkin düzenleme TBMM’de görüşülecek. Peki, kimler vergi muafiyetinden yararlanabilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılı mart ayında yaptığı açıklamada esnafı ilgilendiren vergi muafiyetinden söz etmişti. Söz konusu düzenleme TBMM'ne geliyor. Peki, kimler vergi muafiyetinden yararlanabilecek?

Vergi muafiyeti kimlere var? Vergiden muaf olan meslekler 2021

Milleyet'te yer alan habere göre; 55-56 maddelik düzenlemede sona gelindi. MHP ile son şekli verilerek Meclis’e sunulacak teklif, önümüzdeki ay Genel Kurul’da ilk görüşülecek gündem maddelerinden biri olacak. Teklifteki bazı önemli düzenlemeler şöyle:

Meslek liselerinin ara eleman yetiştirmesi teşvik edilecek. Mevcut durumda meslek liselerinde okuyan öğrencilere işyeri stajlarında 767 TL aylık destek ödemesi yapılıyor. Bu rakamın üçte birini işveren ödüyor. Yeni düzenleme ile işverenin ödediği destek miktarını devlet karşılayacak. Ayrıca işverenler, kalfalık stajında yaptıkları üçte ikilik destek ödemesinden de muaf tutulacak. Bu ödemeyi de işveren yerine devlet yapacak. Düzenleme, 160 bin civarında meslek lisesi öğrencisini ilgilendiriyor.

Küçük esnafa vergiden muafiyet getiriliyor. Yıllık cirosu 240 bin TL’nin altında olan ve basit usulle defter tutan yaklaşık 850 bin esnaf, gelir vergisinden muaf tutulacak. Berber, kuaför, terzi gibi küçük esnaf, defter tutmaya devam edecek.

Youtuber’ların videoların arasına alınan reklamlardan kazandığı pay, artık kaynağından kesinti yapılarak vergilendirilecek. Bankalar, Youtube’un Youtuber’ların hesabına gönderdiği paradan stopaj kesecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bazı tarım desteklerindeki kesintiler artık vergiye tabi olmayacak. 3 ayda bir verilen geçici vergi beyannamesi, artık 4 ayda bir verilecek. Beyanname verme dönemleri de 1 ay geriye alınacak. Gelir vergisi için beyanname mart yerine şubat sonu, kurumlar vergisi için ise mart sonu verilecek.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23