• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Uzmanından ‘kavurma’ yapmanın püf noktaları

Yeniakit Publisher
2015-09-18 14:40:00 - 2015-09-18 14:44:10
Uzmanından ‘kavurma’ yapmanın püf noktaları

İşletmeci Ramazan Bingöl, kurban etinden kavurma yapmanın püf noktalarını anlattı.

Kurban etinin ve bu etten yapılan kavurmanın tadını ‘bir başka lezzet’ şeklinde yorumlayan Ramazan Bingöl, “Pekiyi, nedir onu böyle lezzetli yapan? Kurban etiyle yapılan kavurmanın lezzeti, hayvanın bütün bölgelerindeki etlerin karışık olarak doğranıp kavrulmasından geçer” dedi.

''ETİN KENDİ YAĞI İLE KENDİ SUYU İÇİNDE PİŞİRİLMESİ GEREKİR''

Kavurma tarifi de veren Bingöl, “Etin kendi yağı ile kendi suyu içinde pişirilmesi gerekir. Ayrıca yağ veya su ilavesi yapılmamalı. Etin lezzetini bozar. Pişiminin ilk yarım saati içinde tencerenin kapağı ile etlerin arasına ayrıca kapak görevi gören herhangi bir tabak yerleştirilmesi, etlerin daha yumuşak pişmesini sağlar. Tuzu pişime 5 dk kala ilave edilmeli. Aksi halde sertleşir. Üzerinde biriken köpükleri ayırarak, etin çok fazla kurumasına mahal bırakmadan ateşten alınmalı” dedi. (İHA)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23