Çok uzun zamanlardan beri tedavi amaçlı kullanılan papatyanın çayı sağlığa çok faydalıdır. Peki papatya çayı nasıl demlenmelidir?
Papatya ortaları sarı, kenarları beyaz taç yaptaklarıyla çevrili oldukça şifalı bir bitkidir. İlkbahar aylarında çıkan papatyanın çayı yapılabiliyor. Papatya çayının kökeni eski Mısır'a dayanıyor. Eski Mısır'da mumyalama ve hastalıkların tedavisinde papatya çayı kullanılıyordu.
Romalılar dönemnde sıkça tüketilen papatya çayı sabah bulantılarını hafifletir, uyku bozukluğunu tedavi eder, alerjik reaksiyonları azaltır, strese iyi gelir, mide kasılmalarını önler, kaygıyı azaltır, bağırsak problemlerini giderir, kasları gevşetir, diş eti hastalıklarını engeller, sırt ve bel ağrılarına şifa olur, boğaz ağrısını tedavi eder, bağışıklık sistemini güçlendirir.
3 yemek kaşığı kuru papatyayı yarım litre kaynamış suya ekleyip demledikten sonra içebilirsiniz.