• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Uyarı üstüne uyarı geliyor! Hem İstanbul hem de Marmara Denizi…

Yeniakit Publisher
2016-12-13 00:01:00 - 2016-12-13 01:48:23
Uyarı üstüne uyarı geliyor! Hem İstanbul hem de Marmara Denizi…

İstanbul'da beklenen kar yağışı hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada İstanbul'da bugün yağmur şeklinde başlayan yağışlar yarın itibari ile karla karışık yağmur ve kar yağışına dönecek. Karadeniz, Marmara, Eğe ve Akdeniz'de fırtına beklenildiği uyarısını yapan meteoroloji, "Marmara Denizi; rüzgarın 13 Aralık salı günü öğle saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor" dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için kar uyarısı yaptı. Yapılan açıklamada, "İstanbul'da bugün yağmur şeklinde başlayacak yağışın yarın öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği ve Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor" denildi.

"Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor" denilen açıklamada, "Ancak kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 cm'ye kadar örtü yapabileceği bekleniyor. Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri yer aldı.

BATI KARADENİZ İÇİN YOĞUN KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle buzlanma ve don olayı gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

"Bugün (12.12.2016 Pazartesi) akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kar, kıyılarda yağmur şeklinde başlayacak yağışların, yarın (13.12.2016 Salı) akşam saatlerinden itibaren kıyılarda da karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği, bölgede (Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop) kuvvetli olarak 10 - 20 cm, yüksek kesimlerde ise 20 -50 cm) kar örtüsü yapacağı tahmin ediliyor. Yağışın meydana getirebileceği olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışı) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

DENİZLERİMİZDE DE FIRTINA BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre Karadeniz, Marmara, Eğe ve Akdeniz'de fırtına beklenildiği açıklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde:" Karadeniz; rüzgarın Batı Karadeniz'de 13 Aralık salı günü sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi, fırtınanın 14 Aralık çarşamba günü sabah saatlerine kadar etkisini kaybedeceği, Doğu Karadeniz'de rüzgarın 13 Aralık salı günü akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi, fırtınanın 14 Aralık çarşamba günü öğle saatlerine kadar etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir. Marmara Denizi; rüzgarın 13 Aralık salı günü öğle saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın 14 Aralık çarşamba günü sabah saatlerine kadar etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir. Ege Denizi; rüzgarın 13 Aralık salı günü kuzeyinde öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 7 ila 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına, güneyinde akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın 14 Aralık çarşamba günü kuzeyinde sabah saatlerine kadar, güneyinde akşam saatlerine kadar etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.

Akdeniz; rüzgarın 13 Aralık salı günü batısında öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, zamanla 8 ila 10 kuvvetinde tam fırtına, doğusunda akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın 15 Aralık perşembe günü ilk saatlerden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara kaşı başta denizciler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23