• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Un kurdu' iddiası... İletişim Başkanlığı'ndan açıklama

Yeniakit Publisher
2023-03-14 14:32:00 -
Yeni Akit'i Google'da takip et, hiçbir gelişmeyi kaçırma.
'Un kurdu' iddiası... İletişim Başkanlığı'ndan açıklama

İletişim Başkanlığı bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Sosyal medyada yer alan “gıda ürünlerinde un kurdu kullanıldığı” iddiasını yalanladı.

Sosyal medyada “Gıda ürünlerine un kurdundan elde edilen toz katılıyor” şeklinde yapılan paylaşımlar, İletişim Başkanlığı tarafından yalanlandı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bülteninde konuya ilişkin şu ifadeler kullanıldı:

“Türkiye’de, un kurdunun gıda olarak kullanımı yasaktır ve izin verilmesine yönelik herhangi bir çalışma bulunmamaktadır.

Avrupa Komisyonu, un kurdu ve çekirgenin ardından cırcır böceğinin de gıdalarda belli miktarda kullanılabilmesine onay verse de Türkiye’de böyle bir uygulama söz konusu değildir.

‘Türkiye’de ekmek, makarna, salça ve meyve suyu gibi ürünlere un kurdundan elde edilen toz katılıyor’ iddiası gerçek dışıdır.”

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Zafer

Kilosu 10 dolardan fazla olan bir ürünü ürettikleri ürünlerin içine koyuyorlarsa vallahi helal olsun. Ayrıca bu şekilde sağlıklı, protein ve amino asit zengini bir ürünü ürettikleri ürünlerin içine koyuyorlarsa çok teşekkür ederim.

hun

ya bakanlığını bile kurdun iklim bakanlığı ,iklim antlaşması imazaladın ,bil gates dışkı bile yedirecem diyor bu neki ,niye yalanlıyorsunuz,yapay ete ne diyeceksiniz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23