• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ukrayna'ya gönderilen paraşütçü Rus askerleri emre itaat etmedi!

Yeniakit Publisher
2022-04-08 08:57:00 -
Ukrayna'ya gönderilen paraşütçü Rus askerleri emre itaat etmedi!

Ukrayna'ya gönderilen 60 seçkin paraşütçü Rus askeri, emirlere itaat etmeyerek üslerine geri döndü.

Rusya ile Ukrayna arasında 44 gündür süren savaştaiki taraf da farklı zorluklar ile karşı karşıya.

Ukrayna ordusu ve saflarında savaşan milisler silah sıkıntısı çekerken, Rus tarafında ise tedarik zinciri sorunu nedeniyle ikmal alamaya askerler savaşma isteklerini yitirmeye başladı.

Bunun dışında Rus ordusu içinde Ukrayna'ya yönelik saldırının yanlış olduğunu düşünen bazı rütbeliler de Putin ve savunma kurmaylarının canını sıkmaya devam ediyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya gönderdiği 60 seçkin paraşütçü isyan çıkarıp savaşmayı reddetti. Üslerine geri dönen askerler Rusya'da 'korkak' ilan edilirken şimdi hapis cezası ile karşı karşıyalar.

Ukrayna'da savaşmak için Belarus'a gönderilen yaklaşık 60 paraşütçü Rus Askeri isyan çıkarıp savaşmayı reddetti. Kuzey Rusya'daki kilit hava kuvvetleri karargahı Pskov'dan gelen askerler savaşmayı reddettikten sonra üslerine geri döndüler.

Askerler hapis cezası alabilir

Savunma bakanı Sergei Şoygu isyanı soruşturması için yardımcılarından birini Pskov'a gönderirken askerlerin hapis cezası alabileceği konuşuluyor.

Korkak ilan edildiler

Rus basınında yer alan haberlere savaşmak istemeyen askerler büyük tepki ile karşılandı. Birliğine geri dönen askerler 'korkak' olarak damgalanırken bazılarının görevden alındığı bildirildi.

Seçkin paraşütçü askerler, ukrayna'da savaşmayı reddetti

Ukrayna birliklerin Moskova'nın seçkin paraşütçüleri olduğunu iddia etti. Rus muhalefet kuruluşu Pskovskaya Guberniya konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Edindiğimiz bilgiye göre Pskov'dan 60 asker Ukrayna topraklarında savaşa gitmeyi reddetti. Savaşın ilk günlerinde Belarus'a getirilen askerler Pskov'daki üslerine geri döndüler." ifadelerini kullanıldı.

Emre itaatsizlik vakalarından sadece biri

Askerlerin çoğunun görevden alındığını ve ağır ceza davaları ile karşı karşıya olduğunu belirten kurum, "Bu, Rus birliklerinin Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgal etme emrine uymayı reddettiği birkaç vakanın sadece sonuncusu." açıklamasında bulundu.

Esir düşen Rus askeri: komutanlar da yağmaya katıldı

Daha önce Pskov'da esir düşen 23 yaşındaki Rus askeri Vladimir Safronov, Ukraynalı yetkililere Rus askerlerinin erzak ile ilgili sorunlarını anlattı. Rus askerlerinin yağmalarını bizzat gördüğünü belirten Safronov, "Ukrayna'daki sivil evlerin içinde ne bulursak onu yiyorduk. Çok yağma var, bizzat gördüm. Bunları yapanlar daha çok kıdemli çavuşlar ve komutanlardı" dedi.

Rus askeler şikayetçi

Rus askerlerinin yaşadıkları erzak sorunu ile ilgili haberler uzun süredir gazetelerde yer alıyor. Çoğu genç yaşta ve yeterince eğitilmemiş Rus askerleri her fırsatta erzak, kendilerine verilen silahlar ve içinde bulundukları ağır şartlardan dolayı şikayet ediyor.

Ukraynalı kaynaklar Khakassia ve Güney Osetya'dan Rus askerlerinin de çatışmalara katılmayı reddettikten sonra yaya olarak evlerine döndüğünü iddia etti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kasım

Sadece Rus ordusu değil. Özbekistan hariç diğer bütün eski SSCB ülkelerinin orduları dökülüyorlar. Ben 28 yıldır buralarda yaşıyorum. Hem polis teşkilatlarında, hem de askeriyelerinde ciddiyet ve düzen kalmamış. Bir tek Özbeklerde devlet ciddiyeti hemen hissediliyor. Diğerleri yaptıkları işi rüşvet kapısı olarak görüyorlar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23