• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den İran'daki uçak kazasına ilişkin açıklama

Yeniakit Publisher
2020-01-12 08:53:00 - 2020-01-12 09:19:37
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den İran'daki uçak kazasına ilişkin açıklama

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İran’daki uçak kazasından sorumlu olan herkesin cezasını çekeceğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yaptığı görüşmeden sonra Ukrayna halkına bir video mesajla seslenen Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Tahran'daki Ukrayna Uluslararası Havayolları uçağının düşmesinden sorumlu herkesin cezalandırılacağına söz verdi.

Mesajı devlet başkanlığı ofisinin sitesinde yayınlanan Zelenskiy, “(Ruhani ile) tazminat konuları da dahil olmak üzere hukuki ve teknik açıdan tam bir işbirliği için anlaştık. Hiç kimsenin cezasız kalmayacağı konusunda anlaştık” diye konuştu.

Uluslararası topluma uçak kazası ile ilgili tüm gerçeklerin açığa çıkarılması için birlik ve azim çağrısı yapan Zelenskiy, ABD, Kanada ve İngiltere’ye, ayrıca Ukraynalı uzmanlara kazanın soruşturulmasında verdikleri destek, ortaya koydukları profesyonellik ve verim için teşekkür etti.

Tek bir şey uğruna, uçak kazası ile ilgili gerçeklerin ortaya çıkması adına sistemli bir şekilde ve isteriye kapılmadan çalıştık” vurgusunu yapan Zelenskiy, Ukrayna yönetiminin kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine mali yardım sağlayacağını, ayrıca İran’dan, taşımacılık ve sigorta şirketlerinden tazminat ödemelerinin alınması konusunda da destek vereceğini belirtti. Zelenskiy, “Ruhani ile ayrıca ‘kara kutuların’ deşifre edilmesi için ortak çalışma başlatma konusunda anlaştık” ifadelerini kullandı.

Daha önce İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Tahran'da 176 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası nedeniyle Zelenskiy'den İran adına özür dilediği bildirilmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Olay

Ukrayna Havayolları’na ait Boeing 737 tipi uçak, 8 Ocak sabahı Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitmek üzere Tahran’daki İmam Humeyni Havalimanı’ndan kalktıktan kısa bir süre sonra düşmüştü. 176 yolcunun tamamın hayatını kaybettiği uçakta 82 İranlı, 63 Kanadalı, 11 Ukraynalı, 10 İsveçli, dört Afgan, üç Alman ve üç İngiliz vardı.

İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı General Emir Ali Hacızade, Tahran’ın batısına konuşlanan hava savunma sistemlerinin, diğer hava savunma sistemlerine bir seyir füzesinin ateşlendiğini duyurduğunu belirterek, “Hava savunma sistemi, seyir füzesinin ateşlendiğini düşünerek vurdu” diye konuşmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Seyfullah

Uçakta sadece dört tane Müslüman varmış onlarda Afganlı gerisi köy sandığına

atakan699

iran, ayni türkiye rusya arasinda jet düsürme durumuna düstü, bir asker hatasi deniliyor ama ne kadar dogru, kasitli yani irani zora sokan uyuyan hücre satilmis insanlarda olabilir
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23