• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkler Suriye'de kök salıyor

Yeniakit Publisher
2018-06-21 13:22:00 - 2018-06-21 13:23:38
Türkler Suriye'de kök salıyor

Askerimizin Münbiç’e girmesi sonrası bölgede araştırmaya çıkan ABD basını, Mehmetçiğin halkla bütünleşmesinden ve bölgedeki Türk yatırımlarından oldukça rahatsız... Çocukların, Türk askerini çok sevdiğini ve Türkçe öğrendiğini belirten AP, “Suriye nüfusunun dörtte biri Türkiye’nin kontrolüne girmiş” dedi.

Türkiye’nin önce Fırat Kalkanı, ardından da Zeytin Dalı Harekatı’yla kontrol altına aldığı Suriye topraklarına huzur ve barış getirmesi Amerikalıları rahatsız ediyor... 

Amerikan Associated Press (AP)haber ajansı, Türk askerinin Suriye halkıyla olan bağına dikkat çekerek, Türkiye’nin Suriye’yi kontrolü altına aldığını yazdı.

Türk askerinin son olarak Münbiç’e girip devriye atmasının ardından bölgede araştırmaya çıkan AP, Türkiye’nin Suriye’deki varlığından rahatsızlığını belirten bir haber yaptı. Haberde El Bab’a giden AP muhabiri, Türk askerinin bölge halkıyla kurduğu iletişime dikkat çekildi. Özellikle küçük çocukların Türk askerlerini sevmesi, onlarla şakalaşarak oyunlar oynaması ajans haberinde başlıca konu oldu.

TÜRKİYE YATIRIM YAPIYOR

Türkiye’nin savaş sonrası El Bab ilçesine yeniden inşaa etiğini belirten AP, Türkiye’nin Suriye halkı için buralara yaptığı yatırımlara dikkat çekti. Haberin girişinde “Yeni bir asfalt yol, Türk kasabası Elbeyli’yi sınır ötesi Suriye kenti El Bab’a bağlamaktadır” ifadesine yer verildi.
Türkiye’nin yaptığı yollarla Suriye’ye kolay ulaşmasına dikkat çeken AP, “El-Bab’da, Türk ve Suriye bayrakları sokaklara yöneliyor ve hükümet binalarına ait işaretler Arapça ve Türkçe” ifadesine yer verilirken, Suriyeli çocukların Türkçe öğrenmesine dikkat çekiyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

SURİYE TÜRK KONTROLÜNDE

Haberde Türkiye’nin Suriye’deki varlığıyla ilgili şu bilgilerin paylaşılması Amerikalıyı rahatsız eden şeyin ne olduğu sorusunun net bir cevabı niteliğinde: “Türkiye şu an 4 bin kilometrekareden fazla bir alana yayılmış durumda. Suriye nüfusunun neredeyse dörtte biri doğrudan ya da dolaylı olarak Türk kontrolüne girmiş durumda. Ve Türkler bölgede çok seviliyor...”

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23