• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'yi ayağa kaldıran cinayette yeni gelişme

Yeniakit Publisher
2019-12-23 14:34:00 -
Türkiye'yi ayağa kaldıran cinayette yeni gelişme

Ordu'da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i bıçaklayarak öldüren katil zanlısı Özgür Arduç'un yargılandığı dava 20 Ocak 2020'ye ertelendi. Sanığın akli dengesinin tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verildi.

Ordu'da Ceren Özdemir'i evinin bulunduğu binanın girişinde bıçaklayarak öldüren, yakalandıktan sonra tutuklanan Özgür Arduç'un 'canavarca hisle adam öldürmek' suçundan yargılandığı dava, sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığını tespit edilmesi için 20 Ocak 2020'ye ertelendi.

Savcı tanıkların dinlenmesinin ardından, önceki savunmalarını inkar eden sanığın akıl sağlığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini ve tutukluluk halinin devamını istedi.

Katil zanlısı kamerayla bağlandı

Van yüksek güvenlikli cezaevinde tutuklu bulunan Özgür Arduç, Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan duruşmaya Ceren'in ailesiyle karşılaştırılmaması ve güvenlik gerekçeleriyle SEGBİS üzerinden katıldı.

Duruşmada Ceren Özdemir'in ailesini Ordu Baro Başkanı Haluk Murat Poyraz ve vekaletnameye dayalı yetki belgesiyle 20'yi aşkın Baro, onlarca avukat temsil etti. Arduç için ise Ordu Barosundan zorunlu müdafilik kapsamında bir CMK avukatı da görevlendirildi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tanık ifadeleri

Duruşmada sanık Özgür Arduç, Ceren Özdemir'in babası Yılmaz Özdemir, anne Güfer Özdemir, abla Gizem Özdemir, Ceren ailesinin avukatı Ordu Baro Başkanı Av. Haluk Murat Poyraz ve davaya müdahil avukatların ifadeleri alındı. İlk ifadelerinin alınmasının ardından duruşmaya 5 dakika ara verildi. Verilen aranın ardından tanık ifadelerine geçildi.

Tanık Suat Beyazıt ve tanık Hatice Beyazıt, olaydan sonra duvardan atlayıp kaçan şahsı gördüklerini, ancak olayı anlamadıklarını, daha sonra öğrenince müdahil olduklarını belirtti.

"Amacım hayvan ve insan öldürmekti"

Av bayii işletmecisi Rafet Yeşilyurt, sanığın iş yerine gelerek zıpkın sorduğunu, daha sonra alacağını belirterek gittiğini ifade etti. Tanık Uğur Özer ve veteriner hekim Melek Albayrak, sanığın iş yerine eter almak için geldiğini kaydetti.

Sanık Özgür Arduç, tanık ifadelerini doğrulayarak, "Evet eter istedim, zıpkın sordum. Amacım hayvan ve insan öldürmekti. Akli dengem yerinde olsa bunları düşünmezdim" dedi.

Baba konuştu

Ceren Özdemir'in babası söz alarak, "Sanığın akli dengesi yerindedir" derken anne Güfer Özdemir, "Sanık gayet dikkatli konuşuyor akıl sağlığı yerindedir" ifadesini kullandı.

Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür Arduç, ilk duruşmada SEGBİS sistemi üzerinden verdiği ifadesinde Ceren'i iki defa bıçakladığını söyledi. Özgür Arduç'un ilk ifadeleri şöyle:

"Çocukluğumda 2 kez tecavüze uğradım. Ondan sonra insanlara her türlü kötülüğü yapmak istedim. İnsanlardan nefret ettim. Her kötülüğü yaptım. Kedi köpek öldürdük. Benim akli dengem yerinde değil. 2 dakika iyi oluyorum 19 dakika kötü oluyorum. Ceren'i bir anda gözüme kestirdim. Evinin önüne kadar takip ettim ve bir anda bıçaklamaya başladım. Ceren'i iki defa bıçakladım."

Ne olmuştu?

Olay, 3 Aralık saat 19.30 sıralarında, Altınordu ilçesine bağlı Zaferi Milli Mahallesi'nde meydana geldi. Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi olan Ceren Özdemir, ders verdiği bale kursundan çıkıp, geldiği evinin önünde, ablası Gizem Özdemir'i cep telefonundan arayarak, apartmanın giriş kapısının anahtarını pencereden atmasını istedi. Abla Gizem Özdemir de pencereye çıkıp, kardeşine anahtarı attı. Kapıyı açıp binaya giren Ceren Özdemir, arkasından gelen bir kişi tarafından bıçaklandı. Kalbine ve karnına aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan genç kız, yere yığıldı.

Çığlıklar üzerine evden çıkan abla, Ceren'i kanlar içinde buldu. İhbarla gelen sağlık görevlileri, ağır yaralı Ceren'i, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Kalbinden ve karnından bıçaklandığı belirlenen Ceren, hemen ameliyata alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

akli dengesi yerinde olsa ne olur olmasa ne olur..ölen ölmüş..kısasa kısas lazım..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23