• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'nin yanı başında kirli iş birliği! Hem Esed'e satış yapıyorlar, hem de...

Yeniakit Publisher
2020-11-06 12:15:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Türkiye'nin yanı başında kirli iş birliği! Hem Esed'e satış yapıyorlar, hem de...

Terör örgütü PKK, Esed rejimine günlük 500 TIR petrol satıyor. Aynı zamanda PKK'nın, ABD'nin yaptırım listesindeki Husam Katırcı ile ticaret yaparak, kendisine en büyük desteği veren küresel eşkıya ABD yasalarını ihlal etmeye devam ediyor.

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'de ABD'nin desteğiyle elinde tuttuğu petrol kaynaklarını, ABD'nin yaptırım uyguladığı Esed rejimine satmaya devam ediyor. Terör örgütü, Esed rejimi bölgesine her gün ortalama 500 tırlık petrol satıyor. Buna göre, son bir ayda örgüt ile Esed rejimi arasında 15 bin tırlık petrol ticareti gerçekleşti.

AA muhabirleri, rejimin terör örgütleriyle ticaretinden sorumlu ABD'nin yaptırım listesindeki milis yöneticisi ve milletvekili Husam Katırcı'ya ait petrol tankerlerini, terör örgütünün işgalindeki bölgelerde görüntüledi. YPG/PKK işgalindeki Rumeylan bölgesinden aldığı petrolü taşıyan tankerler, Tel Tamir, Ayn İsa ve Rakka olmak üzere örgütün işgalindeki üç ayrı noktada görüldü. Görüntülerde, terör örgütünün bölgesinden temin edilen petrolü Esed rejimi bölgesine taşıyan tankerlere, Rusya'ya ait zırhlı araçların da eşlik ettiği görülüyor.

ABD'nin bölgedeki "ortağı" terör örgütü YPG/PKK, hem Esed rejimine petrol satarak hem de ABD Hazine Bakanlığının yaptırım listesinde yer alan Husam Katırcı ile ticaret yaparak ABD yasalarını ihlal etmeye devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 21 Aralık'ta imzaladığı ve 17 Haziran'da yürürlüğe giren "Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası"na göre, rejimin yerli petrol üretimini geliştirmesine yardımcı olmanın ve rejim ile ticari ilişkide bulunmanın yaptırım cezaları bulunuyor.

ABD söz konusu yasayı delen kişi ve kurumları, ülkeye seyahat etme yasağı, ABD'deki mal varlıklarının dondurulması, diğer ülke ve şirketlerle herhangi bir finansal işlem yapmalarının yasaklanması gibi yaptırımlarla tehdit ediyor.

ABD'nin söz konusu yasayı delen YPG/PKK'ya yaptırım uygulayıp uygulamayacağı konusu ise belirsizliğini korumaya devam ediyor.

Esed rejimi, iç savaştan önce kendi çıkardığı petrolü rafine ederek akaryakıt ihtiyacını karşılayabiliyordu, ancak petrol sahalarının önce terör örgütü DEAŞ, sonra terör örgütü YPG/PKK'nın işgaline geçmesiyle uzun süredir akaryakıt krizi yaşıyor.

Esed rejiminin kontrolündeki Halep, Lazkiye, Şam ve Hama kentlerinde akaryakıt ve gaz sorunu kronikleşmiş durumda.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kim olduğum çoğ mu önemli

ANLADINIZ MI ORTADOĞU MESELESİNİN İÇ YÜZÜNÜ? İÇ YÜZÜNÜN GERÇEĞİ BÜYÜK İSRAİL'İN KURULMASIDIR. DİĞERİ YEM.

allah cc birolun birolmasanız güçten düşer hüsrana uğrarsınız birolan üretiğini satar senin üretiğini şerbet niyetine alır kendi üretiğini 100 katına satar

100 YIL GÜLEN KİM AĞLAYAN KİM SEBEP
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23