• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye’den Rusya’ya perlit madeni ihracatı

Yeniakit Publisher
2017-05-16 14:59:21 -
Türkiye’den Rusya’ya perlit madeni ihracatı

Krasnador-Samsun arası başlayan karşılıklı seferler ilk meyvesini verdi. Türkiye Rusya’ya perlit madeni ihraç edecek.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Krasnador ve Samsun arasında başlayan karşılıklı seferlerin ilk meyvesini verdiğini açıkladı. Rusya’dan gelen heyeti kabul eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Rusya Müslüman İş Adamları Birliği Adige (Çerkes) Cumhuriyeti Başkanı Ruslan Kabehov, Krasnador’un sevilen iş adamlarındandır. Ruslan Kabehov beyin girişimleri sonucu Türkiye’den Rusya’ya perlit madeni ihraç edeceğiz. Bu noktada kendisine kentim ve ülkem adına teşekkür ediyorum. Özellikle inşaatlarda ısı yalıtımında kullanılan perlit madeni, bor madeni gibi en çok ülkemizde bulunuyor. Dünyadaki perlit rezervinin yüzde 74’ü Türkiye’de yer alıyor. Perlit madeninin yıllarca ithal edildiğini biliyoruz. Şimdi ise ülkemizden Rusya’da 9 fabrikası olan dünya devi Alman bir markaya Türkiye perlit madeni satacak. Bu gelişme karşılıklı seferlerin ilk meyvesi oldu. İki ülke arasındaki ticari faaliyetlerin artacağını birkaç gündür her platformda söylüyoruz. Perlit ihracatının başlayacak olması seferlerin sadece gezi amaçlı olmadığı, ticari faaliyetlerin geliştirilmesinde rol oynadığının kanıtı oldu” diye konuştu.

Öte yandan Rusya’da yayın yapan medya kuruluşlarının temsilcilerinin Başkan Yılmaz’a büyük ilgi göstermesi gözlerden kaçmadı. Yılmaz kadın gazetecilere şal, erkek gazetecilere ise kravat hediye etti.

Ziyaretlere Rusya Müslüman İş Adamları Birliği’nin Krasnador ve Adige Cumhuriyeti Başkanı Ruslan Kabehov, Türk iş adamı Ahmet Düzgün, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk ve Rusya’dan gelen basın mensupları katıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23