• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'den hukuk tanımayan Almanya'ya cevap

Yeniakit Publisher
2020-11-24 21:12:00 -

Avrupa Birliğinin (AB), İrini Operasyonu kapsamında Akdeniz'de Türk gemisinde gerçekleştirilen arama öncesinde Türkiye'nin rızasının istendiği yönündeki açıklamasına Dışişleri Bakanlığı cevap verdi.

Akdeniz'de Roseline-A isimli Türk gemisini zorla arayan Almanya skandal arama için Türk makamlarına bilgi verildi savunması yapmıştı.

Konuyla ilgili olarak Alman'ya Dışişleri Bakanlığı cevap verdi.

Bakanlığın İngilizce Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İrini Operasyonu kapsamında (Türk ticaret gemisi) Roseline-A'ya bayrak devletinin izni olmaksızın hukuka aykırı biçimde ve zorla çıkılmış, çıkış öncesinde de Türk makamları tarafından yapılan sözlü ve yazılı uyarılar görmezden gelinmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, söz konusu müdahale için bayrak devletinin izninin gerekli olmadığına dair yazılı açıklamada bulunulduğu ancak Türkiye'nin bu eylemi protesto etmesi ve tazminat hakkını saklı tutacağını bildirmesi üzerine, pozisyon değiştirilerek bayrak devletinin izni olmadan gemiye çıkılamayacağının fark edildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, uluslararası hukuk kurallarına ve seyrüsefer serbestisine daima saygı gösterilmesinin gerekliliği vurgulandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ulvi

Cevap böyle olmaz.En güzel cevap Yunan yada Alman yük gemilerinden birisini durdurup içindekileri horlayarak ve 16 saat arama yaparak olur.Devletler arasında Mütekabiliyet diye bir şey yokmuydu?Nasıl olsa onların uydurduğu gibi bir şüphe uydurmak kolay.Bunlar başka dilden anlamaz.

DİRİLİŞ

ALmanya ve onun arkasındakilere en kısa zamanda gerekli cevap verilmelidir. Akdeniz Türk suyu ise o zaman kıyısı bile olmayan ülkeler dünyanın bir tarafından gelip bir Türk gemisini kafalarına göre arayamazlar...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23