• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'den dost ülkeye "Korkut" teklifi

Yeniakit Publisher
2021-06-09 16:33:00 -
Türkiye'den dost ülkeye "Korkut" teklifi

Türkiye'nin savunma sanayindeki lider kuruluşu ASELSAN, Ukrayna’ya hava savunması için KORKUT'u teklif etti.

ASELSAN, Ukrayna’ya kendi hava savunma sistemlerini sunmak istiyor. Ukrayna merkezli Defence Express’in haberine göre önümüzdeki hafta Kiev’de düzenlenecek Arms & Security silah fuarında, ASELSAN'ın kundağı motorlu hava savunma sistemi Korkut’un Ukrayna ordusuna potansiyel satışını müzakere etmek istediğini açıkladı.

ASELSAN yaptığı açıklamada, "ASELSAN, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine tüm operasyonel ve taktik gereksinimleri karşılayan hava savunması için savaşta kanıtlanmış bir çözüm sunuyor" dedi.

Bir batarya, üç Korkut kundağı motorlu alçak irtifa hava savunma sistemi ve arama radarlı Korkut komuta kontrol aracından oluşuyor. Arama radarı MAR, maksimum 70 km menzildeki hava hedeflerini tespit edebilir. Korkut, katmanlı hava savunma ağında diğer hava savunma sistemleri ile entegre çalışabilir.

Bu projede TSK’nın hava savunma yetenekleri, tehditlerdeki gelişmelere karşı etkin savunma yapabilmek amacıyla parçacıklı mühimmatları da kullanabilen yeni, namlulu hava savunma sistemleri ile güçlendirilecektir. SSA’da hedefin hassas şekilde ateş altına alınmasını sağlayacak Atış Kontrol Radarı ile KKA’da hedeflerin tespitini gerçekleştirecek olan üç boyutlu mobil arama radarı taktik ihtiyaçlara uygun olarak geliştirilmektedir. Amfibik özellikli bu sistem TSK’nın hava savunma alanındaki gücünü büyük oranda arttıracaktır.

KORKUT Sistemi, hareketli unsurlar ile mekanize birliklerin hava savunmasının etkin şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla geliştirilmiş bir hava savunma sistemidir. KORKUT Sistemi, 3 Silah Sistemi Aracı (SSA) ve 1 Komuta Kontrol Aracı’ndan (KKA) oluşan takımlar halinde görev yapacaktır. KORKUT-SSA, yine ASELSAN tarafından geliştirilen 35 mm Parçacıklı Mühimmatı atma kabiliyetine sahiptir. Parçacıklı Mühimmat; 35 mm hava savunma toplarının görevlerini havadan karaya füzeler, seyir füzeleri ve insansız hava araçları gibi güncel hava hedeflerine karşı etkin olarak icra edebilmelerine imkan sağlamaktadır.

Korkut, FNSS üretimi ZPTP platformu üzerine kurulmuştur. Silah MKEK üretimidir.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

432

iktidarında kendisini 20 yıldan buyana özeleştiriler yapması lazım akp sırtında cumhurbaşkanı sırtında para makam mevki sahibi olanlar diskalifiye olunca hemen başkasının kayığına biniyorlar akp teşşkilatlarıda gözden geçirilmeli fetöcüler akp teşkilatlarında yönetim kadrolarında temizlenmeli kimse dört dörtlük değildir il ilçe başkanlarını sanmayınki çok dört dörtlükler ayrıca bu eleştirilerimide mhpye söyleyin akpye yama olmaktan başka cumhur ittifakının oylarının yükselmesi milletin ferasetine yönelik ne yapıyorsuz cumhurbaşkanı sisteminde kapı kapı kameralare göstermelik sözde seçim çalışmaları yapan mhp meclise girince dahada milletin derdi nedir engelliler yatalak hastalar atamalar kimin durumu ne durumda aklına gelmiyor mhp seçim beyannemerlerinde verdiği hiçbir sözü mhp belediyeleri tutmuyor yapmıyor bunları mhp akıl ediyormu mesela mhp genel başkanı teşkilatı ne zaman ani baskınla bir mhp belediyesini ziyaret edip mhp ne gibi hizmetler yapıyor hizmetlerde aksama varmı halkın sorunlarına çözüm oluyormu il ilçe belde köy bunları mhp sorgulamıyor iktidarın ikinci büyükortağı olduğu halde sonra mhp zorla barajı geçince veya baraj altı kaldımı vay efendim mhp niye baraj altı kalıyor niye mhp az alıyor diye millete burun kıvırıyorlar bunları aynen duymaz umursamaz mhp teşkilatı kadrosuna söyleyin dost acı söyler ama gerçeği iyilikleri için söylerki harekete geçip iyi işler yapsınlar ne millete ne ümmete nede dünya mazlumlarına yarayacak hiçbir projeleri yok projeleri belediyelerde uygulanmıyor bunuda mhp sorun etmiyor yıllardır belediyeleri aldılarmı tamam dahada hiç mhp genel merkezi belediyeleri sorgulamıyor mhp cumhur ittifakını yükseltmek diğer partilere rakip olmak için oylarını artırmak için ne yapıyor ne gibi çalışmalar dünya mazlumları için yapıyor diye allah rızası için mhpye sorun
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23