• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye Ukrayna ile ortak İHA üretimini görüşüyor

Yeniakit Publisher
2020-07-28 18:37:00 -
Türkiye Ukrayna ile ortak İHA üretimini görüşüyor

Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Güldere, Ukrayna basınına yaptığı açıklamada, Türkiye ile Ukrayna’nın gerekli şartların sağlanması halinde Bayraktar insansız hava araçlarının (İHA) ortak üretimine başlayabileceklerini söyledi.

Ukrayna ile Türkiye arasındaki stratejik birliktelik, savunma sanayi alanında da öncemli meyveler veriyor. Son dönemlerin en gözde savunma sanayii girişimlerinden olan SİHA/İHA üretiminde önemli bir partner olan Ukrayna, ortak üretim için geleceğe ışık tutuyor. 

İş birliğinin yeni sembolü

Ukrayna’nın Türkiye’den Bayraktar İHA’larını satın aldığını belirten Güldere, "Daha güçlü sistemlerin ortak geliştirilmesi, hatta, gerekli şartlar sağlanırsa Bayraktar İHA’ların Ukrayna’da üretilmesi konusu görüşülüyor. Savunma sanayinin Türkiye-Ukrayna iş birliğinin yeni sembolü olabileceğini düşünüyorum" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın kısa süre önce Kiev’i ziyaret ettiğini, sene başında da iki ülkenin savunma bakanlığı yetkililerinin bir araya geldiğini hatırlatan Büyükelçi, "Bu görüşmelerde, Türkiye ile Ukrayna’yı birlikte daha güçlü kılabilecek, ulusal güvenliğimize yönelik çok önemli projeleri görüştük. Bu alanda yoğun çalışmayı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Ukrayna ile ortak faaliyetler

Güldere ayrıca, Türkiye ile Ukrayna arasında varılan askeri-mali iş birliği anlaşmasının, iki ülkenin savunma sanayi alanında iş birliğini güçlendirdiğini vurguladı. Ukrayna devlet savunma şirketi Ukroboronprom’a bağlı Ukrspetseksport ile Baykar Savunma arasında silah ve hava-uzay teknolojileri alanında ortak şirket kurulduğu bildirilmişti.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Selami

Rusya ukraynayı tepelediğin de bizim hava attığımız bu çok kıymetli 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23