• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye hazımsızlığı! Rumlar o ülkeye bel bağladı

Yeniakit Publisher
2020-02-19 16:11:00 - 2020-02-19 16:16:09
Türkiye hazımsızlığı! Rumlar o ülkeye bel bağladı

Doğu Akdeniz’de yaşananlarla ilgili olarak her fırsatta Türkiye’yi hedef alan Fransa’nın Savunma Bakanı Florance Parly küstah açıklamalara yer vererek, Rumların Doğu Akdeniz'deki adımlarına destek verdiklerini belirtti.

Fransa Savunma Bakanı Florance Parly, Doğu Akdeniz'de yaşananlarla ilgili olarak Güney Kıbrıs ile dayanışma içerisinde olduklarını söyledi. Güney Kıbrıs'ta temaslarda bulunan Parly küstah açıklamalarda bulunarak, Rumların Doğu Akdeniz'deki adımlarına destek verdiklerini belirtti. Rum medyası, görüşmeyi Fransa'nın Rum kesimine demir atması olarak yorumlayarak gelişmeyi manşetlerine taşıdı. Gazeteler, Evangelos Florakis Deniz Üssü'nün geliştirileceğine dikkat çekti.

Parly, Ada'daki temaslarında ilk önce Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis ile görüştü. Görüşmede, Fransız donanmasının bölgedeki varlığını sürdürmesi ve Rum Milli Muhafız Ordusu ile ortak tatbikatlara başka ülkelerin de katılmasının sağlanması kararı alındığı belirtildi. Görüşmelerden sonra açıklama yapan Fransız Bakan, Rumlarla askeri ilişkilerin güçlendirileceği mesajı verdi.

Rum medyası: Fransa, Rum Kesimi’ne demirliyor

Parly, "(Güney) Kıbrıs, Fransız donanmasını sıklıkla limanlarında konuk ediyor. Buna çok müteşekkiriz. Charles De Gaulle uçak gemisinin operasyonlarına da etkin şekilde katılıyor.  Doğu Akdeniz'de olup bitenler konusunda da dayanışmamızı dile getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Rum medyası da, görüşmeyi Fransa'nın Rum kesimine demir atması olarak yorumlayarak gelişmeyi manşetlerine taşıdı. Gazeteler, Evangelos Florakis Deniz Üssü'nün geliştirileceğine dikkat çekti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İbrahim Alkılıç

Kıbrısin güneyi zaten her devletin müşterek kullandigi "arazi" gibi gibi oldu. Fransa da olsun, bir eksik bir fazla. Ne farkeder ki?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23