• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye dahil 5 ülkeden Şam bildirisi

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi:
Türkiye dahil 5 ülkeden Şam bildirisi

Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlenen Beşli Güvenlik Zirvesi'nin ardından sonuç bildirgesi yayımlandı. Operasyon merkezi kurulması kararı alınırken, Suriye hükümetine tam destek ilan edildi.

Türkiye, Ürdün, Irak, Lübnan ve Suriye arasında düzenlenen toplantı Amman'da yapıldı.

Toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın katıldı.

Beşli Güvenlik Zirvesi'nin ardından sonuç bildirgesi yayımlandı.

Yapılan açıklamada, ''DEAŞ'la mücadelede iş birliği konusunda ortak bir operasyon merkezi kurulacak. Suriye'nin istikrarı ve güvenliğini sağlamak hayati öneme sahip. Suriye hükümetine aldığı tüm tedbirlere destek verilecek.' denildi.

SURİYE'YE TAM DESTEK MESAJI

Türkiye, Ürdün, Irak, Lübnan ve Suriye tarafından yayınlanan ortak bildiride, Suriye'nin güvenliğinin altını oyan tüm girişimler kınanarak, Şam yönetimine destek verildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hafız

İnşâAllah

HİZİPSAVAR

bu devletler birleşmeli ortak bir anaysaa yapmalı (değişmez ve değiştirilmesi dahi teklif edilemez kısımı hariç ) ortak savunam birliği kurmalı ortak ordu ile olaylara müdahale etmeli ülkede ki tüm yabancıalrı derhall kovmalı. onlar varken barış olmaz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23