• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye, dağcılık sporunda uluslararası arenada başarıya odaklandı

Yeniakit Publisher
2020-01-17 11:13:02 -
Türkiye, dağcılık sporunda uluslararası arenada başarıya odaklandı

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar: "Sporcularımızın spor tırmanışında 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda, dağ kayağında ise 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'nda mücadele vermesi için gayret ediyoruz" - "Olimpik branşlardaki tüm sporcularımızın hedefi olimpiyat sporcusu olmak ve olimpiyatlarda dereceye girmektir"

ERZURUM (AA) - FIRAT ÖZDEMİR - Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar, Türk dağcılığında başarının giderek arttığını ve olimpiyatlarda derece alabilmek için yoğun çalıştıklarını belirtti.

Başar, AA muhabirine, Türk dağcılığının dünyadaki yeri ile milli sporcuların uluslararası müsabakalardaki başarılarını değerlendirdi.

Federasyon bünyesinde birçok branşın bulunduğunu ve bu alanların içerisindeki alpinizm ve yüksek irtifa tırmanışlarına önem verdiklerini ifade eden Başar, Türk dağcılığında gelişmenin sağlanması amacıyla birçok yerde eğitimlerin yapıldığını anımsattı.

Amaçlarının Türkiye'deki dağcılık sporunun yaygınlaşması ve seviyesinin yükseltilmesi olduğunu belirten Başar, "Spor tırmanışı ve dağ kayağı olimpiyatlarda yer alacak. Sporcularımızın spor tırmanışında 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda, dağ kayağında ise 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'nda mücadele vermesi için gayret ediyoruz. Bu branşların olimpik olması çok önemli ve sporcularımızı buna hazırlıyoruz." dedi.

Başar, spor tırmanışının Türkiye'de yeni yeni yayılmaya başlamasına rağmen bölgelerde birçok sporcunun olduğunu vurgulayarak, bu branşta düzenlenen şampiyonalarda başarı sağlayanları milli takım bünyesine kattıklarını söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


- "Genç sporcularımıza önem veriyoruz"


Milli takımdaki sporcuları uluslararası organizasyonlar ve olimpiyatlara hazırladıklarının altını çizen Ersan Başar, şunları kaydetti:

"Genç sporcularımıza önem veriyoruz. Genç sporcuların yetişmesi için minik, küçük ile yıldızlarda yoğun olarak kamp, eğitim, milli takım gençlik kampları düzenliyoruz. Böylelikle sporcularımızı yetiştirerek uluslararası arenada yarışabilir hale gelmelerini sağlıyoruz. Sporcularımız, 2019'daki Balkan Şampiyonası'nda iki birincilik, ikincilik ve üçüncülük aldı. Uluslararası müsabakalardaki derecelerimiz büyük başarımızdır. Bu yıl aynı zamanda dağ kayağında da başarı bekliyoruz."


- "Biri kadın iki sporcumuz 'kar leoparı' unvanı aldı"


Federasyon başkanı Başar, Türk sporcuların farklı branşlardaki başarılarının arttığına dikkati çekti.

2019'da Türk dağcılığında ilklerin yaşandığına işaret eden Başar, şöyle konuştu:

"Sporcularımız alpinizm dalında dünyada birçok tırmanış yaptı ve 7-8 bin metrelerde büyük başarılar kaydediyor. Geçtiğimiz yıl biri kadın iki sporcumuz 'kar leoparı' unvanı aldı. Dağcımız ilk Türk kadın kar leoparı oldu. Erkeklerde ise ikinci kez kar leoparı unvanı alındı. 2019'da 8 bin metrenin üzerine çıkan 3 dağcımız daha oldu. Bunun yanında Everest Dağı'na çıkmayı başaran dağcılarımız oldu. Genele baktığımızda dünya dağlarında Türk dağcıları görebiliyoruz. Türk dağcılarımız teknik tırmanışta da çok faaliyet gerçekleştiriyor. Bunların yanı sıra diğer dağcılık alanlarında da aynı şekilde sporcularımız tırmanışlarına devam ediyor."


- "Sporcularımızı olimpiyatlara yetiştirmek için çalışıyoruz"


Ersan Başar, milli takımın belli seviyeye geldiğini ve eşik noktasında bulunduğunu ifade ederek, başarının daha da artması için çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Türkiye'nin alpinizm branşında dünyada bilinen bir noktada olduğunu anlatan Başar, "Spor tırmanışı ve dağ kayağı gibi konularda Türkiye'nin belli bir noktaya geleceğine inanıyoruz ve yoğun olarak çalışmalarımız devam ediyor. Olimpik branşlardaki tüm sporcularımızın hedefi olimpiyat sporcusu olmak ve olimpiyatlarda dereceye girmektir. Bu, en büyük hedeflerimizden biridir. Sporcularımızı olimpiyatlara yetiştirmek için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Başar ayrıca, 18-19 Ocak tarihlerinde Erzurum Palandöken Dağı'nda Türkiye Buz Tırmanış Şampiyonası düzenleyeceklerini belirterek, bu organizasyonun ilk kez gerçekleştirilecek olması açısından önemli olduğunu vurguladı.


Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23