• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türk avukatı tehdit eden ırkçı kovuldu

Yeniakit Publisher
2018-12-19 12:53:00 -
Türk avukatı tehdit eden ırkçı kovuldu

Almanya'da Nazi artığı NSU terör örgütü tarafından öldürülen Türklerin yakınlarının avukatlığını yapan Seda Başay Yıldız’ı 2 yaşındaki kızını "10 bin euro misilleme karşılığında kızını keseceğiz” gibi alçakça ifadeyle tehdit eden 5 polis açığa alındı.

Münübe Yılmaz

Almanya’da NSU terör örgütü tarafından öldürülen Türklerin yakınlarının avukatlığını yapan Seda Başay Yıldız’ı 2 yaşındaki kızını öldürmekle tehdit eden 5 polis açığa alındı. Kurdukları whatsapp grubunda kendi aralarında Hitler’in fotoğrafı ile gamalı haç gibi paylaşımlar yaptıkları ortaya çıkan polislerden birinin kadın olduğu belirtildi. Aşırı sağcı polislerin “halkı kışkırtma” ve “anayasaya aykırı sembollerin kullanımı” sebebiyle açığa alındığı ifade edildi.

Erdoğan’ın avukatı da hedefte

Bu arada, Yıldız’ın ardından NSU davasının bir başka avukatı Mustafa Kaplan’ın da ırkçılar tarafından tehdit edildiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Böhmermann davasında avukatlığını yapan Kaplan’ın, gelen tehdit mailinden sonra savcılığa suç duyurusunda bulunduğu kaydedildi. Almanya’nın Frankfurt kentinde avukatlık yapan Seda Başay Yıldız’a, 2 Ağustos tarihinde faksla “Pis Türk, dişi domuz. Sen Almanya’yla başa çıkamazsın. Eğer sağ çıkabilirsen bir an evvel defol git buralardan. 10 bin euro misilleme karşılığında kızını keseceğiz” gibi alçakça ifadelerin yer aldığı tehdit mektubunu gönderen kişilerin, kendilerini “NSU 2.0” diye adlandıran ırkçı polisler olduğu ortaya çıkmış, büyük yankı uyandıran olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23