• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Toplum sağlığı için alkole yapılan zam bazı kesimleri rahatsız etti: Sağlığı korumakla ilgisi yok

Yeniakit Publisher
2023-07-10 00:18:00 -
Toplum sağlığı için alkole yapılan zam bazı kesimleri rahatsız etti: Sağlığı korumakla ilgisi yok

Tüm dünyada sağlığa zararlı sigara ve alkole karşı birçok yöntemle caydırıcı tedbirler uygulanırken, Türkiye'de caydırıcı önlem için sigara ve alkole karşı fiyat üzerinden uygulanan önleyici tedbirler bazı kişileri rahatsız ediyor.

Geçtiğimiz günlerde sigara ve alkole yapılan zam sonrası solak medyanın yürüttüğü karalama kampanyası devam ediyor.

Sağlıkla alakası yokmuş

Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, alkoldeki vergi artışlarıyla ilgili olarak yaptığı son açıklamada, 'Bir litre alkolde 736,77₺ olan ÖTV %14,82 artarak 845,96₺ olmuştur. Bu durumun toplum sağlığını korumakla ilgisi kalmamıştır. Fazla vergi sadece vergiyi değil, insanımızı da öldürmeye devam edecektir! 2010 yılında bir litre alkolde 51 lira 48 kuruş olan ÖTV, bugün 845 lira 96 kuruş olmuştur! 12 yıllık artış oranı %1543’tür' diyerek zihniyetini ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti

31 Mayıs 2022’de Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devamlı artırıyoruz, bundan dolayı da çok rahatsızlar hem suluda artırıyoruz hem sigarada filan artırıyoruz fakat hayret aç, sefil geziyor ama onu almaktan geri durmuyor. Rakıyı almaktan, birayı almaktan geri duymuyor, yeter ki alayım diyor. Hem kuru hem sulu bunların hepsi zarar. Gerek sigara gerek alkol bağımlılığı beni ciddi manada rahatsız ediyor.” demişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

bientos mariantos

Reis diyor ki; yemeyin, ama inadına içen içiyor.Zaten içki ve sigara üreticileri içen bağımlı olsun diye uğraşıyor. Yani sizde kuş kadar akıl yok mu ki bunu anlayamıyorsunuz? Hem haram işliyorsunuz, hem de külliyen zarar. Sonuçta içki ve sigaraya ulaşmak kolay olmamalı.

Mehmet

Alkolü sevmem, kullanmam. Fakat bu alkollü içecek zamlarının halkın sağlığını korumakla falan zerre alakası yok. Sadece o insanların hayat tarzına müdahale. Zamanında başörtülü kızımı okula almadılar diye ağlayan kişiler şimdi başkasının hakkı yenirken oh çekiyor. Ama unutmamak ve kibirlenmemek lazım, çünkü düşmez kalkmaz bir Allah.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23