• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Terörist kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü

Yeniakit Publisher
2015-11-20 13:18:00 -
Terörist kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü

Fransa saldırısının beyni Abaaoud, Fransız polisi tarafından delik deşik edildi. Ceset bina içinde bulundu.

Fransa’nın başkenti Paris’te toplamda 132 kişinin ölümüne neden olan terör saldırılarını planladığı ve finanse ettiği belirtilen IŞİD militanı Abdelhamid Abaaoud’un, önceki gün Saint-Denis banliyösünde yapılan baskında öldürüldüğü açıklandı. Paris Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Mermilerle delik deşik edilmiş cesedi binanın içinde bulundu” denildi. Fransa Başbakanı Manuel Valls’un parlamentoya duyurduğu haber, alkışlarla karşılık buldu.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ise Abaaoud’un 2015 baharında Fransız gizli servisinin engellediği altı saldırı girişiminin dördünden sorumlu olduğunu açıkladı. Soruşturmaya yakın kaynakların Reuters’a verdiği bilgiye göre, Saint-Denis hücresi, Paris’in iş merkezi La Defense bölgesine yeni bir saldırı hazırlığındaydı.  

Abaaoud’un Saint-Denis’de olduğu görgü tanıklarının ifadesi ve dinleme faaliyetleri sayesinde tespit edilmişti. Suriye’de olduğu sanılan Abaaoud’un, Fransız polisinin burnunun dibinde çıkması, oldukça tanınan bir IŞİD militanının Avrupa’ya nasıl geri döndüğü ve burada nasıl saklandığı konusunda soru işaretleri doğuruyor. Abaaoud’un birçok kez Paris’e giriş çıkış yaptığı da öğrenildi. İçişleri Bakanı Cazeneuve de konu hakkında eleştiride bulunarak, hiçbir Avrupa ülkesinin kendilerine Abaaoud’un Fransa’ya nereden girdiğine dair bilgi vermediğini söyledi. Bakan, “Sadece 16 Kasım’da, saldırılardan sonra Avrupa dışındaki bir istihbarat servisi Abaaoud’un Yunanistan’daki varlığından haberdar olduklarını bildirdi” dedi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23