• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tepkiler sonrası İBB'den zam açıklaması

Yeniakit Publisher
2019-11-11 21:57:00 - 2019-11-11 21:58:46

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Tepkiler sonrası İBB'den zam açıklaması

İBB Sözcüsü Murat Ongun, 1 Aralık'tan itibaren suya yapılacak yüzde 20 zam hakkında açıklamada bulundu. Ongun, kimyasal madde girdi maliyetlerinin enflasyonla aşırı yükselmesi, elektrik-doğalgaza gelen zamlar ve eski yatırım projelerinin halen devam etmesi nedeniyle suya zam yapıldığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, 1 Aralık'tan itibaren suya yapılacak yüzde 20 zam hakkında gelen tepkilere yanıt verdi. Ongun zammın nedeni, "Kimyasal madde girdi maliyetlerinin enflasyonla aşırı yükselmesi, elektrik ve doğalgaza gelen olağanüstü zamlar" olarak açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşlarından İSKİ'nin genel kuruluna sunulmak üzere hazırlanan bütçe kitapçığına göre 1 Aralık'tan itibaren suya yüzde 20 oranında zam gelecek. Vatandaşlar ise "İmamoğlu verdiği sözü tutmalı" diyerek yeni zam haberine tepki göstermişti. Bu tepkilere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun Twitter hesabından yanıt verdi.

Yüzde 20 zammı böyle savundu

Murat Ongun'un su zammıyla ilgili açıklaması şöyle:

"İSKİ, 2020 yılı su fiyatlarında neden artış yapmak zorunda kaldı: Kimyasal madde girdi maliyetlerinin enflasyonla aşırı yükselmesi, elektrik ve doğalgaza gelen olağanüstü zamlar, eski yatırım projelerinin (çevre ve atık su) halen devam etmesi."

1 Aralık'tan itibaren fiyatlar zamlanacak

Yeni çıkarılan bütçe kitapçığına göre su satış tarifeleri teklifine göre, 0-15 metreküpe kadar olan kullanımlar için uygulanan 4 TL'lik metre küp fiyatı, 1 Aralık 2019 tarihinden itibaren 4,80 TL olacak. 11-20 metreküpe kadar olan kullanımlarda 6 TL olan tarife de aynı tarihten itibaren 7,20 TL olacak. İşyerleri için uygulanan 10,74 TL'lik tarife de 1 aralıktan itibaren 12,89 TL olarak uygulanacak. Köylerdeki işyerleri için uygulanan 2,68 TL'lik metreküp fiyatı 3,22 TL'ye çıkartılacak. Köylerdeki konutlarda uygulanan birim fiyat ise 1 TL'den 1,20 TL'ye yükseltilecek.

Mayıs'ta indirim yapılmıştı

Mayıs'ta İBB Meclisi ve İSKİ Genel Kurulunda alınan kararlarla suya konutlarda yüzde 46, iş yerlerine ise yüzde 10 indirim yapılmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

REİSE DERS VEREN AHMAKLAR

Sözüne sahip çıkmayan ........SUZLARA MÜSTEHAKSINIZ. keMAL denen MAL söz namustur diyordur seçim öncesi, kamalist chp liler sözlerine sahip çıkmayarak ne kadar .......SUZ OLDUKLARINI İSPATLIYORLAR. Biz zaten namuslu olmadıklarını biliyorduk, oy veren ahmak ve aptallarda öğrenmiş oldular.

Halit

Tabii canım bu zaten zam değil!.. finansal düzenleme, bla bla bla. Çok şükür Rabb’ime, ders vermek isteyenleri fazla bekletmedi. İyi günlerimiz bunlar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23