• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Temel Karamollaoğlu'ndan olay ittifak açıklaması

Yeniakit Publisher
2019-11-12 14:54:00 -
Temel Karamollaoğlu'ndan olay ittifak açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yeni parti kurma heveslisi Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile ittifak yapabileceklerini duyurdu.

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı yeni partiler ile Türkiye’deki siyaset dengelerinin değişeceğine işaret eden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bu partiler ile ittifak kurabileceklerini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun gazeteci Kemal Öztürk’e verdiği röportajın ikinci bölümü yayınlandı. Millet İttifakı’na dair değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Her gün ittifakımız var diye bir durum yok. Mahalli seçimlere giderken İYİ Parti ve CHP ayrı bir ittifak daha yaptılar. Ama biz prensip itibarıyla her yerde seçime girmeyi benimsedik. Dirsek temasımız var mı? Var. Millet İttifakı’nın müşterek karar aldığı bir nokta yok."

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı yeni partiler ile Türkiye’deki siyaset dengelerinin değişeceğine işaret eden Karamollaoğlu, bu partiler ile ittifak kurabileceklerini söyledi. Karamollaoğlu, “İttifaklar değişebilir, yeni ittifaklar kurulabilir” dedi.

Karamollaoğlu’na göre Türkiye’nin üç sorunu

Saadet lideri Türkiye’de öncelikli olarak gördüğü sorunları kutuplaşma, adalet ve liyakat olarak sıraladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Devlet borçları üstlenecek

Karamollaoğlu, partisinin iktidar olması durumunda yapacakları ilk değişimi şöyle özetledi:

"Eğer Türkiye’de bütün borçlar, banka borçları dahil, konsolide edilmezse kimse kılını kıpırdatamayız. “Borçları devlet üstlenecek” denildiğin yanlış anlaşılıyorum. Konsolide edilecek diyorum."

“Adalet olmadan dindar nesil olmaz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “dindar nesil” açıklamasını da yorumlayan Karamollaoğlu, şunları ifade etti:

"Siz şimdi adaleti rafa kaldıracaksınız, dindar nesil yetiştireceksiniz. Dindar neslin fedakarlık duygusunun olması lazım. Nasıl bir dindar nesil? Namazını kılıp orucunu tutan ama her türlü oyunbazlığı yapan bir dindar nesil olabilir mi?"

“Çamlıca Camii bir abide”

Çamlıca Camisi hakkında yaptığı açıklamayla ilgili de konuşan Karamollaoğlu, “Çamlıca, cami olarak fonksiyon göstermesinden çok bir abide olarak orada duruyor. Camiler, mescitler halkın kolay ulaşacağı yerlere yapılır, gösteriş için yapılmaz" diye konuştu.

Karamollaoğlu, geçmişte de Çamlıca Camii için "Hangi akıllının başına İstanbul’da Çamlıca’nın tepesine 60 bin kişilik cami yapmak gelir? Bir kere doldursunlar ellerini öperim. İçeriye giren dışarıya nasıl çıkacak? Günün en az 7-8 saatini vermesi lazım ki, orası dolsun" demişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kadir

Adamın dediklerinin hangisi yanlış

SOKAĞIN SESİ

ÇAMLICA CAMİİ ELEŞTİREN DİNDAR MUHAFAZAKAR GÖRÜNÜMLÜ SAHTE SAKALLI BUNAK ZAT, ELEŞTİRİRKEN DİLİN TUTULSUN, BEYNİN KARIŞSIN
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23