• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Televizyonda reklamı çıkan balların tamamı sahte!

Yeniakit Publisher
2015-03-23 19:07:00 - 2015-03-23 19:13:01
Televizyonda reklamı çıkan balların tamamı sahte!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, televizyon ekranlarında reklamları yapılan ballar üzerine konuşurken, "Analizlerini yaptık, hepsi sahte çıktı. Hatta bazıları o kadar ileri gidiyor ki, arıyla hiçbir ilişkisi yok. Şurup kullanıyor. İşte bizim burada devreye girmemiz gerekiyor. Dolayısıyla o reklamı yasaklıyoruz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, insanların gerçek olmayan reklam bombardımanından ayıklanacağını söyleyerek, "Bütün bunları tüketici adına birileri yapması gerekiyor, işte biz bakanlık olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Bir ara televizyonlarda bal reklamları vardı. Hakikatten sunumları çok güzel, işte toplum tarafından bilinen insanlar ballandıra ballandıra anlatıyor. Binlerce insan da satın alıyor, çok da ucuz. Analizlerini yaptık, hepsi sahte çıktı. Hatta bazıları o kadar ileri gidiyor ki arıyla hiçbir ilişkisi yok. Şurup kullanıyor. İşte bizim burada devreye girmemiz gerekiyor. Dolayısıyla o reklamı yasaklıyoruz. Şuanda hiçbir yerde bu tarz bal haberleri göremezsiniz. Yerel kanallar olduğu zaman bile bize haber geliyor. Hemen reklamı durduruyoruz, sonra analiz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Canikli, “Hedefimiz yüzde 100 sağlıklı ürünü tüketiciye ulaştırılmasını sağlayacak ve aynı zamanda normal yöntemlerle sadece tanıtmak amacını aşmayan reklam yöntemlerine ulaşana kadar bu mücadelemiz devam edecek” dedi.

TÜKETİCİYİ KORUMALIYIZ

'Tedbir olarak tüketiciyi korumamız gerekiyor' diyen Canikli, “İnsanları yanlış yönlendiriyorlar, kandırıyorlar. İradelerini fesata uğratıyorlar. İnsanların tercihlerini haksız bir şekilde değiştirmelerinin önlemini alıyoruz. Hedefimiz yüzde 100 sağlıklı ürünü tüketiciye ulaştırılmasını sağlayacak ve aynı zamanda normal yöntemlerle sadece tanıtmak amacını aşmayan reklam yöntemlerine ulaşana kadar bu mücadelemiz devam edecek. Doğru bilgilerin tüketiciye verilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23