• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TBMM’de ilginç anlar! DEM Parti'nin ‘Kürtçe’ talebine MHP’den onay

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
TBMM’de ilginç anlar! DEM Parti'nin ‘Kürtçe’ talebine MHP’den onay

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan'a çağrısıyla başlayan süreçle ilgili DEM Parti heyetine ne zaman İmralı'ya gidiş izni verileceği tartışılırken TBMM Genel Kurulu'nda ilginç bir gelişme yaşandı.

Bütçe görüşmelerinde TBMM Genel Kurulu'nu yöneten MHP'li Meclis Başkanvekili Celal Adan, DEM Parti Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan'ın Kürtçe selamlamasına izin verdi.

MHP ile DEM Parti arasında 1 Ekim'de Meclis'in yeni yasama yılının başında "tokalaşma" ile başlayan diyaloğa bir yenisi eklendi.

TBMM Genel Kurulu'nda 17 Aralık gecesi, Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kuruluşların bütçesinin görüşüldüğü oturumda söz alan DEM Parti Sözcüsü ve Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan, birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Celal Adan'a, "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz'a kendi ana dilimde hoş geldiniz diyemiyorum sanırım, değil mi?" diye sordu.

Adan'ın, "Tabii tabii, deyin" yanıtı üzerine Doğan, "Hûn bi xêr hatin" (Hoş geldiniz) dedi.

'Türkçe olmayan kelimeler ifade edildi'

Doğan'ın Kürtçe selamlaması ve devamındaki Kürtçe ifadeleri diğer yabancı dillerde olduğu gibi tutanaklara şöyle yansıdı:

DEM PARTİ GRUBU ADINA AYŞEGÜL DOĞAN (Şırnak) - Teşekkürler Sayın Başkan. Ben de Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. Tabii, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz'a kendi ana dilimde hoş geldiniz diyemiyorum sanıyorum, değil mi?

BAŞKAN - Deyin, deyin.

AYŞEGÜL DOĞAN (Devamla) - "..." diyebiliyor muyuz Sayın Başkan?

BAŞKAN - Tabii, tabii.

AYŞEGÜL DOĞAN (Devamla) - Peki. "..." (DEM PARTİ sıralarından alkışlar)

Konuşmanın Kürtçe bölümleriyle ilgili, daha önceki uygulamalarda olduğu gibi tutanakların sonuna, "Bu bölümde hatip tarafından Türkçe olmayan kelimeler ifade edildi" notu düşüldü.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ziyaretçi

İşleri güçleri bölücülük. Sanırsın günlük hayatlarında Çin'de olduğu gibi Kürtçe konuşma yasak sanırsın. Bu hainleri Çin gibi diktatörlük olan ülkelere sürgüne yollayacaksin ki, memleketinin kıymetini öğrensin.

Mesut karaman

Diyorum ki Bütün suclular af çıkarsa şaşırmayalım siyasetimiz böyle dünyada eşi benzeri yok artık kimseye oy yok
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23