• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tavce Gravce tarifi, nasıl yapılır? Tavce nedir?

Yeniakit Publisher
2021-11-18 07:31:00 - 2021-11-18 07:41:04
Tavce Gravce tarifi, nasıl yapılır? Tavce nedir?

Güveçte kuru fasulyeye benzeyen bu Balkan yemeğini yemeğe doyamayacaksınız.

Balkan yemeği olan Tavce Gravce nasıl yapılır?İşte tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
    10 su bardağı su
    60 gr tereyağı
    1 büyük boy soğan
    2 domates
    2 sivri biber
    2 çay kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı domates salçası
    150 gr çemensiz pastırma
    4.5 su bardağı sıcak su

Yapılışı

Kuru fasulyeyi bir gece önceden soğuk suda bekletin. Ertesi gün suyu süzüp 10 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Küçük doğradığınız soğanları tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kabuklarını soyup küçük doğradığınız domatesleri, ince doğradığınız biberleri ve sulandırılmış salçayı ilave ederek birkaç dakika pişirin. Haşlanmış fasulyeyi ve sıcak suyu ilave edip karıştırın. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Fasulyeler hafif pişince pastırmaları ve tuzunu ilave edin. Kuru fasulyeyi kaynar haldeyken güvece aktarıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kapağı kapalı olarak 10-15 dakika kapağı açık olarak 5-10 dakika daha pişirip servis yapın. Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23