• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tarçın tam bir şifa kaynağı!

Yeniakit Publisher
2020-04-07 23:08:00 -
Tarçın tam bir şifa kaynağı!

Defnegillerden bir ağacın kabuklarının soyularak boş rulo şeklinde kurutulmasıyla elde edilen tarçın, mide rahatsızlıklarından damar tıkanıklığına kadar birçok hastalığa birebir geliyor. Peki, tarçının diğer faydaları neler? İşte, uzmanlar tarafından sıkça önerilen tarçının sağlığa tüm faydaları...

Güney Asya, Orta Amerika ve Brezilya'da yetişen, çubuk veya toz halinde kullanılabilen ve defnegillerden bir ağacın kabuklarının soyularak boş bir rulo şeklinde kurutulmasıyla elde edilen tarçın, birçok hastalığa birebir geliyor. Ülkemizde genellikle sütlü ve hamur tatlılarında, şekerlemelerde, pasta ve bisküvilerde, pudinglerde, bozo ve salep ile kahve gibi içeceklerde kullanılmakla birlikte, kaynatılıp çay olarak da içilebiliyor. Uzmanlar ise, birçok farklı amaçla kullanılabilen tarçının çoğu hastalığa iyi geldiğini söylüyor. İşte, uzmanlar tarafından sıkça önerilen tarçının sağlığa tüm faydaları...

- Tarçın ferahlık verir ve iştah açar.
- El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler.
- Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir.
- Bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur.
- Kötü kokuları, öksürüğü ve ishali keser.
- Vücut direncini arttırır. Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır.
- Kan Şekerini dengeleyen Tarçın, şeker hastaları için çok faydalıdır.

Yapılan bazı araştırmalar, tarçının sütteki zararlı bakterileri yok ettiğini göstermiştir. Ayrıca tarçın, bal ve limonla karıştırılıp yenildiği takdirde boğaz yanmasına birebir gelmektedir. Uzmanlara göre tarçın, yüksek karbonhidratlı bir yiyecek ile karıştırılması durumunda kandaki şeker seviyesini etkileyerek düşmesini sağlamaktadır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23