• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Taliban'dan flaş karar! Yasaklandı

Yeniakit Publisher
2021-09-27 10:45:00 -
Taliban'dan flaş karar! Yasaklandı

Afganistan'ın Helmand eyaletinde, berberlerin sakal tıraşı yapmaları Taliban tarafından yasaklandı.

Afganistan'ın Helmand eyaletinde, Taliban liderliğindeki 'erdem ve ahlak departmanı' tarafından yayınlanan bir açıklamaya göre, berberlerin sakal tıraşı yapmaları ve dükkanlarında müzik çalmaları yasaklandı.

'Şeriat kanunlarına göre' getirilen düzenlemeyle ilgili olarak dün yayınlanan açıklamada, "Bugünden itibaren berberlerde ve hamamlarda sakal tıraşı ve müzik çalmanın kesinlikle yasak olduğu konusunda acilen bilgilendiriliyorsunuz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, "Herhangi bir berberin veya hamamın sakal tıraş ettiği veya müzik çaldığı tespit edilirse, şeriat esaslarına göre muamele görecek ve şikayet hakları olmayacak" denildi.

Taliban, yönetimlerinin hükümetteki önceki dönemlerine göre daha yumuşak olacağını söylese de, kadınlara yönelik kısıtlamalar ve adli suçlara ilişkin cezalandırmalar gibi uygulamalarında katı şeriat yönetimini uyguladıkları görülüyor.

Örgüt, 1996 ile 2001 yılları arasındaki yönetim döneminde de, toplumu şeriat kanunlarına göre yönetmişti ve kadınları sosyal hayattan dışlayan kararlar almıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

uzeyr

habere bak ________Örgüt, 1996 ile 2001 yılları arasındaki yönetim döneminde de, toplumu şeriat kanunlarına göre yönetmişti ve kadınları sosyal hayattan dışlayan kararlar almıştı._________ bu yazıyı yazan kafir mi ? akit sen nereye hizmet ediyorsun

abdullah. genç

Taliban eskidende şimdide islam şariatçısı olduklarını gizlememiştir.Özelliklede hanefi mezhebi içtihatlarını esas alan bir çizgileri vardır. Hanefi mezhebinde hukukunda sakal tıraşının haram olduğuna dair içtihat vardır.şafii mezhebine göre mekruh hükmü var..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23