• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tajin tarifi nasıl yapılır? Kolay tarif

Fas'tan Tunus'a Kuzey Afrika coğrafyasının en ünlü lezzetlerinden biridir.

Yeniakit Publisher
2021-12-05 23:16:00 - 2021-12-06 00:03:08
Tajin tarifi nasıl yapılır? Kolay tarif

Fas'tan Tunus'a Kuzey Afrika coğrafyasının en ünlü lezzetlerinden biri olan tagine (tajin), bilinenin aksine bir yemeğin ismi değil, Türk mutfağındaki güveci andıran ve birçok farklı boyu mevcut pişirme kaplarına verilen genel bir isimdir.

Tajin tarifi için malzemeler

Pilavı için:

  • 2su bardağıirmik
  • 2yemek kaşığıtereyağı
  • 2su bardağısu
  • 1çay kaşığıkarabiber
  • 1çay kaşığıtuz

Eti için:

  • 400 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 avuç kuru erik
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1,5 su bardağı et suyu veya tavuk suyu

Servisi için:

  • 1su bardağıhaşlanmış nohut
  • 300gramkarışık turşu(salatalık, lahana, havuç)
  • 1kasebal kabağı püresi

Tajin tarifi nasıl yapılır?

Önce pilavını hazırlayarak başlayın. Bir tencerenin içerisine irmik ve tereyağını alın. Güzelce kavurmaya başlayın. Ardından su, karabiber ve tuzu ilave edin. İrmik suyunu çekince ocağın altını kapatın. Kapağı kapalı bir şekilde demlenmeye bırakın. Et için; kırmızı soğanları incecik bir şekilde doğrayın. Ardından bir tencerenin içerisine alın ve tereyağı ile birlikte kısık ateşte sotelemeye başlayın. Bu şekilde hafif karamelize olana kadar soteleyin. Ardından etleri ilave edin ve kavurun. Üzerine, et suyu ve tüm baharatları, ayrıca sarımsakları da ilave ederek pişmeye bırakın. Suyunu iyice çekmeye başlayınca kuru erikleri, bal ve limon kabuğu rendesini de ilave edin ve 5-10 dakika daha pişirin. Ardından ocaktan alıp kapağı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın. Bir servis kasesinin ya da büyük ve derin bir servis tabağının altına bulguru yayın. Üzerine hazırladığınız etleri ilave edin. Haşlanmış nohut, bal kabağı püresi ve turşularla süsleyin. Ardından servis edin. Afiyet olsun.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23