• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suudi Arabistan’dan İsrail’e izin çıktı

Yeniakit Publisher
2020-11-30 23:08:00 -
Suudi Arabistan’dan İsrail’e izin çıktı

Suudi Arabistan, İsrail havayollarına ait uçakların hava sahasını kullanımına izin verdi. İsrail Ulaştırma Bakanı Miri Regev, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Suudi Arabistan'a teşekkür etti.

Suudi Arabistan, hava sahasından İsrail havayollarına ait uçakların uçuş yapması için resmi olarak onay verdi. Onayın ardından İsrail’den Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yapılan doğrudan uçuşların süresi kısalırken, yarın Tel Aviv ile Dubai arasında planlanan uçuşun önünde engel kalmadı.

İsrail Ulaştırma Bakanı Miri Regev, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Suudi Arabistan’ı kararından dolayı tebrik ederek, "Suudiler, uzun ve gergin saatlerin ardından ilgili yolcu ve havayolu şirketlerini birçok soruşturmaya aldıktan sonra ilk İsrail ticari uçuşunun planlandığı gibi yarın yapılması için onay verdiklerini görmekten memnunum. Tüm yolculara güvenli yolculuk ve güvenli bir dönüş diliyorum” dedi.

Eylül ayında Suudi Arabistan, BAE'nin talebi üzerine BAE'ye ulaşan ve buradan kalkan uçaklar için tüm yabancı sivil uçuşların kendi hava sahası üzerinden yapılmasına izin vereceğini açıklamıştı. Açıklamada, İsrail’den özel olarak bahsedilmemesi İsrailli havacılık yetkililerinde endişelere yol açmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

deniz

BU SUUD AİLESİ İNGİLİZ İŞBİRLİKÇİSİ İNGİLİZ KRALİYET AİLESİ YERLEŞTİRDİ NASILKİ ERMENİSTAN SINIRINI ÇİZEN TÜRK DEVLETLERİ İLE BAGLANTIYI KOPARAN BIÇAK GİBİ KESEN SINIR BELİRLEYEN ÜST AKIL NEYSE SUUD AİLESİDE ONLARDAN İSLAM İLE ALAKALARI YOK ONLARIN DEVRİLMESİ GEREKİYOR SUUD AİLESİ GİTMELİ ARABİSTANDA Kİ YÖNETİCİLERİ BİZ TÜRKLER SEÇMELİYİZ

Güney Doğulu

Ey Suudi ailesi Allah c.c sizi helak ve rusvay ede.  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23