• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suudi Arabistan'dan flaş karar! Geri çekildiler

Yeniakit Publisher
2020-05-07 09:40:00 -
Suudi Arabistan'dan flaş karar! Geri çekildiler

Suudi Arabistan'a ait kuvvetlerin, Yemen hükümetiyle Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından desteklenen ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi (GGK) arasında imzalanan "Sokotra ilinde askeri gerginliği sona erdirme anlaşması" kapsamında kurulan Hadibu kentindeki emniyet noktalarından çekildiği bildirildi.

İsmini vermek istemeyen yerel bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anlaşma kapsamında, Sokotra il merkezi Hadibu'daki emniyet noktalarında bulunan Suudi Arabistan güçlerinin, ani bir kararla buralardan çekildiğini söyledi ancak çekilme nedenine ilişkin ayrıntı vermedi.

Yetkili, Suudi Arabistan güçlerinin çekilme kararının, Sokotra'da yaşanan gerilim ve GGK ile ona destek veren askeri birliklerin buraya doğru ilerlemesiyle eş zamanlı gerçekleştiğine işaret etti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçakların Hadibu semaları ile GGK ve isyancı askeri birliklerin kontrolü altındaki 1. Deniz Piyade Tugay Komutanlığı üzerinde uçuş yaptığı aktarıldı.

Tüm askeri noktalar teslim edilmişti

GGK, Suudi Arabistan'ın bu kararından kısa bir süre önce denizden Sokotra'ya askeri sevkiyat yapmıştı.

Yemen hükümeti ile isyancı askerler ve GGK arasında 2 Mayıs'ta imzalanan "Sokotra ilinde askeri gerginliği sona erdirme anlaşması" gereğince, Hadibu kentindeki tüm askeri noktaların hükümet ve koalisyona bağlı ortak güçlere teslim edilmesi kararlaştırılmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23