• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suudi Arabistan'da yeni açılım: Namaz vakti AVM'ler kapatılmayacak

Yeniakit Publisher
2019-07-20 01:30:00 -
Suudi Arabistan'da yeni açılım: Namaz vakti AVM'ler kapatılmayacak

Suudi Arabistan'da namaz vakitlerinde kapatılan AVM'ler ve ticaret merkezlerinin artık 24 saat boyunca açık kalması için çalışma yapılıyor.

'Ilımlı İslam' projesini hayata geçirmeye çalışan ABD kuklası Prens Selman ile yeni bir vizyon oluşturma içinde olan Suudi Arabistan'da AVM'ler ve ticaret merkezlerinin çalışma saatlerine ilişkin değişim yapılıyor.

Bakanlık düzeyinde yapılan değişimde, daha önce ezan saatlerinde kapatılması zorunlu olan dükkanların, artık 24 saat boyunca açık tutulması amaçlanıyor.

Namaz vakitlerinde kapatılmayacak

Suudi Arabistan'da ezan vaktinde kafelerden, marketlere, benzin istasyonlarından restoranlara her yer her kapatılıyor. Bakanlıktan yapılan yapılan eni düzenleme ile artık ezan vakitleri ile birlikte ticarethaneler 24 saat boyunca açık tutulacak.

Burada amacın satış ve gelirlerin artırılması olduğu belirtilirken, İslami bir gelenek ile nesilden nesile yürütülen bu yasa, ticaret kurumlarının ezan vakitlerinde kapatılmasını ve satış yapılmamasını sağlıyordu.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah Murat

Allah kuranda insanları ve cinleri kulluk yapsınlar diye yarattığını bildirmektedir. Bu yaradılış gayesi üzerine bir hayat sürmekte en doğru davranıştırki bu doğrudan sapmaktalar ve saptırılmaktalar. Özellikle Cuma suresinde ticaretin bırakılıp Allahı anmaya cumaya gidilmesi emredilmektedir. ve Allah kuranda geceleri ise istirahat için yarattığını bildirmektedir. Geceler dinlenmek gündüzler ise kulluk Allahı hoşnut etmek ve hayrı çoğaltmak içindir. Buda kuranı rehber peygamberi ise örnek alarak olur. Gece namazı ise peygambere özgüdür. Normal kullar mesul değildir. Ama geceyi sakin ve dinlenmeye müsait tutmak oranın emriri başta olmakla beraber tüm müminlerin görevlerindendir. kuran emanettir Allahın hükümleriyle indirdiği ile hüküm çıkararak hükmetmeyenler kafir olurlar İndirdiği ile hükmedenler ise emaneti korumuş olurlar İşte onlar ancak hain değildirler Allah hainleri sevmez Allahın hükümlerini istemeyenler müslüman değildir Allahı tarafını tutmayanlarda müslüman değildir. Şeytanın safına geçmeyin ve onun çağrısına ve çağrısına uyanlara uymayın. O cehenneme götürür

Simitci Recai

Iste budur, modern, light Islâm böyle olur ve olmali.Yobazlik devri bitti, fanatik dinciler dönemi bitti. Artik yavas yavas reformlar gerceklesmeli. Adem Havva oké Zenci ve Çinliler nereden geldi? Muhahaha...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23