• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sütlü ekmek nasıl yapılır? Sütlü ekmek tarifi

Yeniakit Publisher
2020-03-31 23:20:00 -
Sütlü ekmek nasıl yapılır? Sütlü ekmek tarifi

Sütlü ekmek nasıl yapılır? Sütlü ekmek tarifi merak ediliyor. Tüm dünyayı saran koronavirüsü salgını nedeniyle vatandaşlar zorunlu olmadıkça evden çıkmıyor, hatta büyük bir çoğunluk kendi ekmeklerini kendi yapıyor. Ekmek yapımı mutfağa ilk kez girenlerin dahi yapabileceği kadar kolay, tek gereken şey ekmek yapımının püf noktalarını bilmek ve bu noktalara dikkat etmek. Sütlü ekmek tarifi genellikle herkesin kolayca yapabileceği kolay ve lezzetli ekmek tariflerindendir. Peki, Sütlü ekmek nasıl yapılır? İşte detaylarıyla sütlü ekmek tarifi

Sütlü ekmek nasıl yapılır? Sütlü ekmek tarifi merak ediliyor. Tüm dünyayı saran koronavirüsü salgını nedeniyle vatandaşlar zorunlu olmadıkça evden çıkmıyor, hatta büyük bir çoğunluk kendi ekmeklerini kendi yapıyor. Ekmek yapımı mutfağa ilk kez girenlerin dahi yapabileceği kadar kolay, tek gereken şey ekmek yapımının püf noktalarını bilmek ve bu noktalara dikkat etmek. Sütlü ekmek tarifi genellikle herkesin kolayca yapabileceği kolay ve lezzetli ekmek tariflerindendir. Peki, Sütlü ekmek nasıl yapılır? İşte detaylarıyla sütlü ekmek tarifi

Sütlü ekmek nasıl yapılır? 

Malzemeler

1.5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru maya
4 su bardağı su

Üzerine serpmek için:

Yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı mısır unu
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yapılışı

Ilık sütü derin bir kaba alın. Tuz, şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.

4 su bardağı unu ekleyin ve 4 dakika iyice yoğurun.

Yoğurduğunuz ekmek hamurunun üzerini kapatıp 40 dakika mayalanmaya bırakın. (Akşamdan hazırlayıp buzdolabında da bekletebilirsiniz)

Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alıp 8 eşit parçaya bölün.

Her bir bezeyi elinizle içe gererek ekmek şeklini verin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Hamuru 20 dakika tepside bekletin.

Ekmeğin üzerine fırça yardımıyla bol su sürün ve keskin bir bıçakla ekmeğin kenarından derin çizikler atın.

Son olarak süzgeç yardımıyla mısır unu serpin.

Fırının zeminine yarım çay bardağı su dökün ve 230 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23