• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sürü İHA’lar yollarını kendileri bulacak

Yeniakit Publisher
2019-11-17 10:35:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Sürü İHA’lar yollarını kendileri bulacak

Türk savunma sanayii bünyesinde geliştirilen sürü insansız hava araçları (İHA) GPS’e ihtiyaç duymadan görev yapabilecek.

Türk savunma sanayii bünyesinde geliştirilen sürü insansız hava araçları (İHA) GPS’e ihtiyaç duymadan görev yapabilecek. Bu İHA’lar kendilerine yüklenen haritalar ile araziden elde ettikleri verileri karşılaştırarak yollarını bulabilecek.

Proje start aldı

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yaptığı açıklamada “İHA’ların GPS olmayan ortamda da görev icra edebilmeleri için KERKES-Küresel Konumlama Sistemi Bağımsız Otonom Seyrüsefer Sistemi Geliştirilmesi Projesi’ni başlattık. Dünyada sayılı ülkenin üzerinde çalıştığı bu teknoloji sayesinde haberleşmenin olmadığı durumda sensörlerden alınan veriler ve görüntüler işlenerek konum kestirimi yapılacak. Ardından yapay zekâ ve derin öğrenme teknikleriyle tespit edilen hedef vurulacak” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23