• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Suriye’de DSG teröristleri öğretmen kaçırdı

Yeniakit Publisher
2021-09-27 04:51:00 -
Suriye’de DSG teröristleri öğretmen kaçırdı

Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke vilayetinde PYD/YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri (DSG) teröristlerinin 15 öğretmeni kaçırdığı açıklandı.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın yerli kaynaklara atıfla aktardığı üzere Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke vilayetinde PYD/YPG'nin başını çektiği DSG militanları, 15 okul öğretmenini kaçırdı.

Kaynakların verdiği bilgiye göre DSG militanları, Kamışlı kentinin bazı konut bölgelerinde baskınlar yaparak, şehirde uygulanan sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle 15 okul öğretmenini alıkoydu ve bilinmeyen bir yöne götürdü.

Bu şehirde daha önce vilayetteki devlet okullarının kapatılmasına karşı protesto düzenlediği bilgisi verilmişti.

Kürt güçleri, ABD askerlerinin desteği ile bugün Haseke ve Rakka vilayetlerinin büyük bir kısmını, ayrıca Halep ve Deyr ez Zor’da bazı yerleşim yerlerini kontrol altında tutuyor.

Ankara, YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG'nin de ‘terör örgütü’ olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu tezini kabul etmiyor. Ankara, YPG/DSG'ye silah verilmesine de sert şekilde karşı çıkıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ramiz baba

RUS A ABD YE İNANMAYIP HAREKATLARI TAMAMLASAYDIK TÜM SINIR GÜVENMEYİP RUSYA SÖZÜNDNİÇİN DURMUYOR SORULMALI? GEÇİP SDG DE YOK OLCAKTI ?SURİYENİN ÜÇTE BİRİ SDG DE KİMSE NE OLUYOR DEMİYOR?ÇOK ÖTÜ KISKAÇTA KALDIK O DÖNEM !MÜNBİÇ ,TEL RIFAT DEYRİZZOR ASKERİMİZİN NAMLU MESAFESİNDEYDİ!30 KMM SINIRNDA HER YER ALINSAYDI 1 MİLYON SURİYELİ DAHA DÖNEBİLİRDİ!İÇEREDN DIŞARDAN DURUDRLDUK ESAD ÇILAR TARAFINDAN !
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23