• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sur'dan 'aferin' dedirtecek dev dönüşüm

Yeniakit Publisher
2018-06-08 08:26:00 -
Sur'dan 'aferin' dedirtecek dev dönüşüm

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sur Yapı Antalya projesinin temel atma törenine katıldı.

   MEHMET CANITATLI / ANTALYA   

8 milyar liralık yatırımla hayat bulacak Sur Yapı Antalya projesinde resmi temel atma töreni gerçekleştirildi. Türkiye’de uzlaşma kültürünün en güzel örneklerinden birisi olan ve Kepez-Santral bölgesinde yükselen ‘yeni şehirde’ ilk 25 bloğunda kaba inşaat devam ederken, projeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel katılımıyla bir harç daha konuldu.

GELECEĞE MİRAS BİR ŞEHİR

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, 8 yılda tamamlanması öngörülen ve 8 milyar TL’lik yatırım değeri olan projeyle geleceğe miras modern bir şehir inşa ettiklerini vurguladı.

8 YILDA 8 MİLYAR TL’LİK AKTİVİTE
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Elmas, "İçerisinde 19 bin bağımsız bölümden oluşan konutlar, ofisler, home office’ler, dükkanlar, çarşılar, okullar, camiler, sosyal alanlar, müzeler var. Büyük kent parkıyla beraber ciddi bir şehir inşa etmiş oluyoruz. 8 yılda, 8 milyar TL’lik büyük bir ekonomik aktivite olacak. Bunun büyük bir kısmını da Antalyalı kardeşlerimizle paylaşıyoruz. Aralık ayında satışa başladığımızda Türkiye’nin her tarafından hatta dünyadan çok ciddi bir ilgiyle karşılaştık. Yaptığımız iş çok iyi anlaşıldı. Antalya’nın bir dünya markası olduğunu hep beraber bir kez daha görmüş olduk. İnşa edilen bu yeni şehirde bizlere her zaman destekleriyle güç veren ve projeyi çok yakından takip eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’ye ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Temel atma merasimine katılarak bize güç veren, ülkemizi başarıyla yurt dışında temsil eden Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

DÜNYANIN DÖRT BİR TARAFINA EV SATTI

Finansmanı Ziraat Bankası tarafından üstlenilen projenin ön lansmanında büyük bir talep aldıklarını vurgulayan Elmas,6 ay içinde aşağı yukarı 1800 bağımsız bölüm sattık. Dünya genelinde 55 ülkeden ziyaret aldık. Umduğumuzun üzerinde büyük bir ilgiyle karşılaştık. Türkiye’nin 81 iline ev sattık. Hakkari’den Edirne’ye, Samsun’dan Antalya’ya, kuzeyden güneye, doğudan batıya her iline sattık. Onun dışında Avrupa’da yaşayan ve dünyanın her tarafında çalışan Türklerden ciddi talep alıyoruz, satıyoruz” dedi.

DÜNYA MARKASI OLMALIYIZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de törende bir konuşmada, “Kentsel dönüşümleri takip eden bir bakan olarak burada gördüğüm manzaradan gurur duydum” dedi ve Altan Elmas’ı tebrik etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise projenin Türkiye’nin önemli projelerinden biri olduğunu belirterek, "Antalya olarak dünya markası olmalıyız. Bunun gereğini yapmamız lazım. Kentsel dönüşümü gerçekleştirmemiz lazım. Emeği geçen herkesi bir kez daha kutluyorum. Altan Bey, sizleri de gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23