Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Süphan Dağı’nın eteklerinden izlenen dolunayın Van Gölü’ne yansıyan görüntüsü, doğaseverlere adeta görsel şölen sundu.
Türkiye’nin en yüksek üçüncü zirvesi olan Süphan Dağı, unutulmaz bir geceye ev sahipliği yaptı. Gecenin ilerleyen saatlerinde gökyüzünde beliren dolunay, Van Gölü’ne yansıyan görüntüsüyle görenleri mest etti. Fotoğraf tutkunları, kampçılar ve doğaseverler Süphan Dağı’nın eteklerinde bir araya gelerek bu eşsiz manzarayı izledi. Sessizliğin ve doğanın büyüleyici atmosferi içinde yükselen dolunay, gökyüzündeki yolculuğuna Van Gölü’ne yansıyarak devam etti. Göl yüzeyindeki altın sarısı yansımalar, manzarayı adeta bir tabloya dönüştürdü.
Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Özel, "Böyle bir görüntüyü yılda belki birkaç kez yakalayabiliyoruz. Süphan Dağı’nın siluetiyle birleşen dolunay, Van Gölü’nde olağanüstü bir etki oluşturuyor. Her kare ayrı bir tablo gibi" dedi.